Φιλιππίδης: Ο Προβόπουλος είχε σχέδιο εξόντωσης του ΤΤ

Σε μπούμερανγκ για τον Γιώργο Προβόπουλο και για το θεσμικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος κινδυνεύει να εξελιχθεί η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ παράλληλα έχει δυναμιτίσει το κλίμα στις τράπεζες προκαλώντας «έμφραγμα» στις διαδικασίες δανειοδοτήσεων. Η στοχοποίηση κορυφαίων τραπεζικών στελεχών του ΤΤ, μεταξύ των οποίων ο Αγγελος Φιλιππίδης, η Αναστασία Σακελλαρίου (νυν επικεφαλής του ΤΧΣ) και ο Χάρης Σιγανός, διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ σήμερα, για δάνεια που δόθηκαν σε εταιρίες κατά την περίοδο του 2009 φαίνεται πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι τα ίδια πρόσωπα και επιχειρήσεις που δανειοδοτήθηκαν από το ΤΤ πήραν την ίδια περίοδο, νωρίτερα και αργότερα δάνεια και από άλλες τράπεζες, με τις ίδιες εξασφαλίσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις και λιγότερες. 

Όπως καταγγέλλει σε παρεμβάσεις του ο Άγγλεος Φιλιππίδης ο Γιώργος Προβόπουλος, που συνέταξε το πόρισμα εγκαλώντας το ΤΤ για τα δάνεια προς τον επιχειρηματία έδωσε άδεια ως εποπτεύουσα αρχή για την εξαγορά της Proton Bank, η κατάρρευση της οποίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι οι ευθύνες του κεντρικού τραπεζίτη στην υπόθεση Proton/Λαυρεντιάδη όσο και στην FB Bank/Ρέστη είναι προφανείς, καθώς όχι μόνο δεν έλεγξε σε βάθος αλλά συναίνεσε δίδοντας σε δυο επιχειρηματίες χωρίς τραπεζικό ιστορικό και με αμφιλεγόμενες δραστηριότητες τη διαχείριση αρκετών δισεκατομμυρίων τραπεζικών καταθέσεων.

Άλλες πηγές επισημαίνουν ότι οι παραλήψεις της Τράπεζας της Ελλάδος και η πλημμελής άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη λαίλαπα που δημιουργήθηκε.

Ο Άγγελος Φιλιππίδης εγκαλεί δημοσίως τον Γιώργο Προβόπουλο για εφαρμογή συστηματικού σχεδίου αποσάρθρωσης και διάλυσης του ΤΤ ώστε να μπορέσει εν συνεχεία να το «χαρίσει» στους μεγάλους παίχτες της αγοράς.

Όπως επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ, σύμφωνα με την έκθεση της BlackRock το Ταμιευτήριο κατατάσσονταν πρώτο σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας και είχε τους χαμηλότερους δείκτες επισφαλειών που άγγιζαν το 5%. Αντιθέτως όπως αποκαλύπτει ο Άγγελος Φιλιππίδης οι συστημικές τράπεζες είχαν δείκτες επισφαλειών από 18,5 έως 24%, ενώ η Εμπορική Τράπεζα είχε 33%(!).

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι όσο η ΤτΕ «ξεσκονίζει» την υπόθεση Λαυρεντιάδη αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκαλυφθούν και άλλες παράτυπες χρηματοδοτήσεις, ιδιαίτερα μέσα από την Εμπορική Τράπεζα, υπόθεση που έχει ανακινήσει στο παρελθόν και το Sofokleousin.gr.

ΜΕταξύ άλλων ο Άγγελος Φιλιππίδης επισημαίνει ότι γκώδης αλληλογραφία μεταξύ του ιδίου και του Γιώργου Προβόπουλου δεν κοινοποιήθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή της Τράπεζας της Ελλάδος στις δικαστικές αρχές.

www.sofokleousin.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Φιλιππίδης: Ο Προβόπουλος είχε σχέδιο εξόντωσης του ΤΤ”

  1. Αν το θέμα ήταν μόνον οι φυλακίσεις…τότε θα είχαμε μεγάλο θέμα μέχρι να δούμε το Σημίτη, τον Παπανδρέου, το Βενιζέλο και το Σαμαρά στη φυλακή…με ισόβια ! Κι όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια…σε απομόνωση και πετάμε και το κλειδί !
    Το θέμα είναι να ξυπνήσουμε και να απαιτήσουμε να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων και στον έλεγχο ! Εμείς οι πολίτες ! Ναι, εμείς ! Που μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι αυτό δε γίνεται…δεν είναι σωστό κλπ κλπ. 
    Δεν είμαι εξάχρονο και δε χρειάζομαι κηδεμόνα (ηγεμόνα) ! Οι συμπολίτες μου δε συμφωνούν από ότι βλέπω…αλλά ελπίζω ακόμη…
    Δημοκρατία λέγεται…κι έχουμε την πατέντα χιλιάδες χρόνια…Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε την ολιγαρχία αυτή ? Ιδίως όταν είναι τόσο τραγικά ανεπαρκής ή και επιζήμια !!! 
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *