Τράπεζες: Γιατί θα πάνε στο “βρόντο” οι απειλές για νέες κατασχέσεις λογαριασμών – Η αγορά αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και ρυθμισμένα δάνεια

Την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν η οικονομία, οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα αποκαλύπτουν τα στοιχεία των τραπεζών που δείχνουν ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα των “κόκκινων” δανείων, χιλιάδες είναι οι δανειολήπτες που ενώ έχουν κάνει ρύθμιση των δανείων τους αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν.

Όσο και αν φαίνεται “περίεργο” το 2018 παρά την βελτίωση των δεικτών η οικονομία στενάζει απο την έλλειψη ρευστότητας, περισσότερο από ότι συνέβαινε το 2017 και το 2016.

Τα αποθέματα των λογαριασμών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα εξαιτίας της υψηλότατης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Το γεγονός λοιπόν της μη εξυπηρέτησης ρυθμισμένων δανείων , ενώ θα έπρεπε να οδηγήσει στη θεραπεία των αιτιών , οδηγεί στην ακριβώς αντίθετη επιλογή ( που είναι και αντιοικονομική), να “απειλούν” εκ νέου οι τράπεζες τους δανειολήπτες με κατασχέσεις λογαριασμών.

Ποιός αρνείται να δεί την πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία ένα τεράστιο ποσοστό λογαριασμών ιδιωτών και επιχειρήσεων είναι ήδη δεσμευμένο για χρέη;

Άνθρωποι της αγοράς επισημαίνουν ότι αν δεν βρεθεί λύση στις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα και αν δεν υπάρξει αναπτυξιακό άλμα στην οικονομία, οι “απειλές” για κατασχέσεις λογαριασμών θα πέσουν στο κενό και το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι να “συλλάβουν” ένα 10 έως 15% στρατηγικών κακοπληρωτών, έχοντας όμως “σκοτώσει” πελάτες τους – δανειολήπτες, που θέλουν να πληρώσουν, αλλά απλά δεν έχουν.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *