Το 48ωρο που «παίζεται» η τύχη της Ελλάδας – Ή περνούν τα σκληρά μέτρα ή χρεοκοπούμε

Μεσάνυχτα και… κάτι τέλειωσε η συνάντηση Βενιζέλου, Κουτρουμάνη με την Τρόικα όπου και πάλι στο τραπέζι έπεσαν εκβιαστικά τα 10 μέτρα που απαιτούν οι εταίροι και που πλέον πρέπει να πουν το “ναι” η Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Επανήλθαν χωρίς την παραμικρή υποχώρηση οι δανειστές και απαιτούν:

– Κλείσιμο φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με άμεσες απολύσεις,. Λουκέτο δηλαδή σε όσους φορείς κρίνονται ανενεργοί και απολύσεις στο προσωπικό με πρώτο στόχο ΝΠΙΔ και δημοτικές εταιρείες.
– Μισθολογικές περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια. Ουσιαστικά ζητούν ρυθμίσεις για μείωση των μισθών 20% κατά μέσο όρο.
– Αυστηρότερος έλεγχος του κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις και αυστηρότερος έλεγχος στις εισαγωγές στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
– «Μαχαίρι» στις πρόσθετες αμοιβές και αλλαγές στους κανονισμούς εργασίας στις ΔΕΚΟ. Δηλαδή μειώσεις μισθών-επιδομάτων και ελαστικό ωράριο.
– Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των απολύσεων και την μείωση των αμοιβών στον τραπεζικό κλάδο.
– Δημιουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου και μείωση των επικουρικών συντάξεων. Σε όσα Ταμεία είναι στο “κόκκινο” η μείωση θα είναι 15% κατά μέσο όρο.
– Παράλληλα ζητούν μείωση ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά 5%. επικαλούμενοι την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.
– Επιμένουν στη μείωση ως 25% των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με παράλληλη κατάργηση 13ου και 14ου ή μείωση ως 40% σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά επιμείνει στη διατήρηση δώρων και επιδομάτων
– Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% από τον Ιούνιο με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο.
– Αναστολή των ευνοϊκών ρυθμίσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μείωση δηλαδή των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών (το πολύ ως 24).

Σε όλα αυτά οι αρχηγοί καλούνται να πουν το «ναι» και να δεσμευτούν. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει τους αντίστοιχους νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση απειλείται με άμεση χρεοκοπία η χώρα καθώς οι τροϊκανοί θεωρούν όλα τα παραπάνω ως προαπαιτούμενα για τη διανειακή σύμβαση που συνδέεται και με το κούρεμα.

Η κρίσιμη συνεδρίαση των αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα ή το πολύ έως αύριο καθώς είναι ασφυκτικές οι πιέσεις να «κλείσει» το «πακέτο» PSI-δανειακή σύμβαση ως το Eurogroup της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Το 48ωρο που «παίζεται» η τύχη της Ελλάδας – Ή περνούν τα σκληρά μέτρα ή χρεοκοπούμε”

  1. Βρε Λουκά μου, αφού δεν τρομάζει κανείς πια με το παραμύθι της χρεοκοπίας δεν το αλλάζεις λίγο; Πες για παράδειγμα “ή ψηφίζετε ή θα σας μειώσω τις ώρες στο σπα”, “ή ψηφίζετε ή θα ποινικοποιήσω το κοντοσούβλι”, “ή ψηφίζετε ή θα σας κόψω τα ελευθέρας στα γήπεδα”. Βρες κάτι άλλο. Καταλαβαίνω πως έχω συμβάλλει κι εγώ προσωπικά στη φθορά της απειλής κάθε φορά που έλεγα στον άντρα μου “ή θα μου κάτσεις απόψε ή θα χρεοκοπήσουμε”, στα παιδιά μου “ή θα φέρεις εικοσάρι ή θα χρεοκοπήσουμε”, ή στην πεθερά μου “ή πας επιτέλους σπίτι σου ή θα χρεοκοπήσουμε”. Ζητώ συγγνώμη και θέτω εαυτόν στη διάθεση της κυβέρνησης για την εξεύρεση νέων, άφθαρτων και πειστικών απειλών μπας και υπογράψουν τα κωλόπαιδα. Όλα για την τρομοκρατία….ουπς! την πατρίδα ήθελα να πω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *