Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πήρε νέα παράταση η πληρωμή τους

Και επίσημη μορφή πήρε η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2021 καθώς έλαβε ΦΕΚ η παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Στις 7 Δεκεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει παράταση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Παρόλα αυτά, σήμερα ανακοίνωσε πως η παράταση επεκτείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021. Συγκεκριμένα στις ανακοινώσεις προ ημερών από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είχε ανακοινωθεί ότι παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΦΕΚ που αναρτήθηκε χτες, προστίθονται ακόμα δύο μέρες. Η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου.

Έτσι, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1266/2020 με την οποία δίνεται παράταση στην προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021 και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία.

Πιο συγκεκριμένα:

Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που λήγει την 31-12-2020, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021.

Πώς θα τα εκτυπώσετε

Με τρία απλά βήματα μπορεί φέτος να γίνει η εκτύπωση μέσω taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που έχουν αναρτηθεί από την ΑΑΔΕ.

Το φετινό ειδοποιητήριο, για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει έναν QR Code και σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:
Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *