ΣΩΣΙΒΙΟ για 400.000 επιχειρήσεις με ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ! Τι προβλέπει το σχέδιο

Το φιλί της ζωής σε χιλιάδες επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια αναμένεται να δώσει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η ρύθμιση, η οποία αποτελεί κομμάτι της αξιολόγησης που πρέπει να κλείσει, θα αφορά υπερχρεωμένες επιχειρήσεις με χρέη άνω των 20.000 ευρώ σε τράπεζες, ταμεία, δημόσιο και ιδιώτες.

 

Προϋπόθεση είναι να συμφωνούν στη ρύθμιση οι πιστωτές που κατέχουν τουλάχιστον το 60% των οφειλών.

Τον έλεγχο του φακέλου, για να διαπιστώσει εάν όντως υπάρχει η αυστηρή προϋπόθεση του 60% θα τον κάνει ένας από τους 1.600 ειδικούς διαμεσολαβητές.

3 σχόλια σχετικά με το “ΣΩΣΙΒΙΟ για 400.000 επιχειρήσεις με ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ! Τι προβλέπει το σχέδιο”

  1. Μπορει κάποιος να μας πει εαν γνωρίζει τι ειδους διαμεσολαβητές ειναι αυτοί και πως μπορει καποιος να γίνει.
    Ψαχνωντας στο ιντερνετ (http://www.diamesolavisi.gov.gr) βρηκα οτι ειναι κυριως δικηγόροι που ομως διαμεσολαβουν για νομικές υποθέσεις και δεν εχουν οικονομικές γνωσεις να κρινουν εαν μια επιχ, ειναι βιώσιμη, το business plan της εταιρίας τον ισολογισμό κτλ.
    Στο εξωτερικό εαν δεν εισαι λογιστης ή οικονομολόγος και δεν εχεις δωσει τις απαραιτητες εξετασεις συν την εμπειρια από επιχειρησεις δεν μπορεις να γινεις διαμεσολαβητής.

    1. Είναι ένας καινούργιος θεσμός για τα ελληνικά δεδομένα, σε εμβρυικό στάδιο, με άγνωστες προοπτικές. Πάντως στον κατάλογο των διαπιστευμένων διαμεσολαβητών υπάρχουν έστω και ελάχιστοι οικονομολόγοι, ψυχίατροι, ναυλομεσίτες, φαρμακοποιοί, μηχανολόγοι.
      Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.diamesolavisi.gov.gr/selida/pos-mporo-na-gino-diamesolavitis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *