Στο σφυρί τα ακριβά αυτοκίνητα λόγω κρίσης

Για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα το όνειρο του κάθε Έλληνα ήταν να έχει στα χέρια του ένα μεγάλο φανταχτερό κυρίως ευρωπαϊκό αυτοκίνητο, το κόστος απόκτησης από το εξωτερικό, από χώρες όπως η Γερμανία η το Βέλγιο ως ελαφρά μεταχειρισμένο η ακόμα και ως καινούριο με παράλληλη (Ιδιωτική) εισαγωγή, ήταν κατά πολύ φθηνότερο απ ότι θα μπορούσε κάποιος να το αποκτήσει στην ελεύθερη Ελληνική αγορά.

Πολλοί έμποροι αυτοκινήτων έφερναν νταλίκες φορτωμένες με αστραφτερά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού σε πολύ ελκυστικές τιμές και τα μοσχοπουλούσαν στην Ελλάδα. Τώρα και εν μέσο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, οι έμποροι του εξωτερικού έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρων για αθρόες αγορές μεγάλου κυβισμού (1.800 κ.εκ και άνω) αυτοκινήτων από την χώρα μας με προορισμό την Γερμανία, Γαλλία ακόμα και Βέλγιο.

Χαρακτηριστικό είναι η προσφορές που έδωσαν πρόσφατα γαλλική και γερμανική εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων σε τράπεζα, για αγορά 25 πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με άδεια 1ης κυκλοφορίας στην Ελλάδα μετά την 1/1/2009, συνολικής αξίας άνω του 1 εκ ευρώ ως καινούρια, και τρέχουσας αξίας 500.000 ευρώ, η προσφορά τους έφτασε τις 200.000 ευρώ μόλις (δηλαδή μόλις 8.000 ευρώ έκαστο)!

Η Τράπεζα ζήτησε μια πιο βελτιωμένη προσφορά και οι εταιρίες επανήλθαν με 250.000 ευρώ (δηλαδή 10.000 ευρώ έκαστο)!

Πληροφορίες θέλουν την Τράπεζα να έχει συμφωνήσει στο ποσό αυτό εκτιμώντας ότι:

α) Τα χρήματα θα είναι μετρητά,

β) Το κόστος φύλαξης των αυτοκινήτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 3 ευρώ ημερησίως και

γ) Αυτά τα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να πουληθούν στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλων και διαρκώς η αξία τους θα μειωνόταν.

Επομένως αν κάποια τράπεζα έχει μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα όπως πολλές, μετά το μπαράζ κατασχέσεων, από πολίτες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τις δόσεις, η δεν ήθελαν πλέον να τις πληρώσουν για να απαλλαγούν από αυτό, λόγου του κυβισμού και του κόστους συντήρησης των οχημάτων τους (φόροι, τέλη, κατανάλωση) η μόνη επικερδής εμπορική πράξη θα ήταν να τα δώσει σε ξένους εμπόρους για να μαζέψει μετρητά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *