Στο σφυρί ιταλικά κόκκινα δάνεια 28 δισ. ευρώ

Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα θέλει να πουλήσει όλα αυτά τα δάνεια σε ένα και μόνο πακέτο για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Το σχέδιο προβλέπει να δοθεί στους υποψήφιους αγοραστές περιθώριο μόλις ενός μήνα για να εξετάσουν το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα διατεθεί προς πώληση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές που δεν κατονομάζονται επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο στρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας.

Τα κόκκινα αυτά δάνεια ενδέχεται να πουληθούν ακόμη και κάτω από το 25% της ονομαστικής τους αξίας. Μάλιστα δε, φέρεται ότι οι τραπεζίτες της Monte dei Paschi έχουν ξεκινήσει σχετικές επαφές για να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις των διεθνών επενδυτών.Οπως σημειώνουν αναλυτές, η Monte dei Paschi μπορεί να πετύχει σχετικά εύκολα ένα γρήγορο ντιλ επειδή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές γνωρίζουν ήδη λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων της. Αγκάθι όμως αναμένεται να είναι η τελική τιμή που θα συμφωνηθεί, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις οι υποψήφιοι αγοραστές κόκκινων δανείων θα ζητήσουν γενναία έκπτωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο αυτό μόνο εάν κρίνει ότι πληροί τους κανονισμούς της ΕΕ που περιορίζουν σημαντικά την κρατική παρέμβαση στις προβληματικές τράπεζες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *