Στις 27 Απριλίου ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για ακίνητα οφειλετών στην εφορία

Στις 27 Απριλίου θα χτυπήσει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό σφυρί για τα ακίνητα των οφειλετών στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής ακόμη και έργα τέχνης ή κοσμήματα μεγάλης αξίας εάν δεν φροντίσουν έστω και την τελευταία στιγμή να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να εκποιούνται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή κάποιου συμβολαιογράφου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα δεν θα είναι πλέον η αντικειμενική αξία, αλλά η εμπορική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ακίνητα θα βγαίνουν στο σφυρί σε χαμηλές τιμές αφού η κατάρρευση της κτηματαγοράς και της οικοδομής στα χρόνια της κρίσης έχει προσγειώσει τις τιμές των ακινήτων και ειδικά των παλαιών κατοικιών άνω των 20 ετών.

Οι πρώτοι 12 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή 27 Απριλίου. Ο κατάλογος, όπως αναφέρουν Τα Νέα, περιλαμβάνει ακίνητα όλων των ειδών από κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, γκαράζ, οικόπεδα. Μέχρι και ακίνητα ιδιοκτησίας του Λάκη Γαβαλά. Ακόμη τρεις πλειστηριασμοί έχουν ανακοινωθεί για τις 16 Μαΐου ενώ κάθε βδομάδα η λίστα θα μεγαλώνει.

Τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων θα διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Θα διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *