Στην Ελλάδα «ξεπαγώνουν» την προστασία της πρώτης κατοικίας, στην Κύπρο τη θωρακίζουν

Την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, που έχουν συνάψει δάνειο μέχρι 200.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας, προωθεί η κυβέρνηση της Κύπρου με σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι το προσχέδιο, περιλαμβάνει πρόνοια σύμφωνα με την οποία το κράτος θα αγοράζει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών, που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Οι δανειολήπτες θα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στην κατοικία τους καταβάλλοντας αρχικώς ένα συμβολικό ποσό, ενώ με προσιτούς όρους και προϋποθέσεις θα μπορούν πλέον να αποπληρώσουν το δάνειό τους προς το κράτος, σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήδη, λειτουργός του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε την επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σχετικό προσχέδιο απόφασης, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Στον αντίποδα, η ελληνική κυβέρνηση δια στόματος Θανάση Σκορδά ξεκαθαρίζει ότι το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας.

Κι ενώ η Κύπρος δεν βρίσκεται στην κατάσταση της Ελλάδας, «πριν πεινάσει μαγειρεύει» η Ελλάδα πετάει τα όποια εφόδια της έχουν απομείνει για να προστατεύσει και να στηρίξει τους χειμαζόμενους – από την κρίση – πολίτες της.

Danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *