Στα σκαριά ο ηλεκτρονικός Τειρεσίας χρέους-περιουσίας για τους κακοπληρωτές

Πλατφόρμα, στην οποία θα γίνεται αναλυτική χαρτογράφηση του συνολικού χρέους αλλά και της περιουσιακής κατάστασης των δανειοληπτών, είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε για ιδιώτες, ετοιμάζουν οι τράπεζες σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί σαν ένας «Τειρεσίας» χρέους-περιουσίας, θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί τον κάθε δανειολήπτη, στο αν μπορεί να δανειοδοτηθεί, να ρυθμίσει την οφειλή του κλπ.

Δηλαδή το σύστημα θα «σκανάρει» τη συμπεριφορά του δανειολήπτη και τη συχνότητα με την οποία ανταποκρίνεται στις οφειλές του, είτε πρόκειται για δάνεια, είτε για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Διαχείριση

Πρόκειται για μία κίνηση που θα βοηθήσει, σύμφωνα με το Έθνος, σημαντικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των καθυστερούμενων δανείων, κυρίως όμως θα συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του συνολικού χρέους των επιχειρήσεων μέσα από λύσεις-πακέτο. 

Η πρόταση για τη δημιουργία του credit bureau περιλαμβάνεται -όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές- στην επικαιροποιημένη μελέτη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κατάσταση όλων των «κόκκινων» δανείων και τους ενδεικνυόμενους τρόπους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

Η εν λόγω μελέτη που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, δίνει επίσης έμφαση στον εντοπισμό των «στρατηγικά» κακοπληρωτών.

4 σχόλια σχετικά με το “Στα σκαριά ο ηλεκτρονικός Τειρεσίας χρέους-περιουσίας για τους κακοπληρωτές”

  1. Μπα, κανένα σχόλιο;μάλλον τώρα κρυβεστε ή είστε για μπανακι στη θάλασσα.χρωστατε της μιχαλους, μου θέλετε και μπάνιο.ο,τι να ναι.

    1. Κοίτα εσύ στην πόρτα μην έρχεται ο δικαστικός επιμελητής με την κλήτευση του εισαγγελέα για εκβιασμό και άσε τα θύματά σου να κάνουν τα μπανακια τους. Ή μήπως τα προτιμας στα κυπαρίσσια?

    2. Εδώ προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα κόσμιο τρόπο σχολιασμού. Αν αρχίσεις να τρολάρεις και να προσβάλλεις κόσμο, δεν θα σε αγαπάμε πια!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *