Στάση πληρωμών βλέπει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Oτι η χώρα έχει πλέον περιέλθει στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών κινδυνολογεί σε συνέντευξή του στην Αγορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στην προεκλογική της ρητορική και φαίνεται ότι αδυνατεί να τηρήσει τη συμφωνία την οποία η ίδια υπέγραψε με μεγάλη καθυστέρηση, ισχυρίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Επί δύο μήνες ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να συγκεράσει το λαϊκισμό με τον οποίο πορεύθηκε προεκλογικά με τις επιταγές της πραγματικότητας. Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής θυμίζει πολιτική αμφιθεάτρου. Ένα μείγμα αμηχανίας, φλυαρίας, κωμικών αυτοσχεδιασμών και πλήρους άγνοιας κινδύνου έχει οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών”.

Το επείγον ερώτημα δεν είναι αν θα υπογραφεί νέο μνημόνιο τον Ιούνιο, αλλά πώς θα αποφευχθεί η χρεοκοπία μαζί με τον οβελία του Πάσχα, αναφέρει.

Για τον Γ. Βαρουφάκη σημειώνει πως “με τις συμπεριφορές του κατάφερε μέσα σε δυο μήνες η Ελλάδα να χάσει παραδοσιακούς συμμάχους στην Ευρώπη και να συνταχθούν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης πίσω από τον κ. Σόιμπλε”.

“Ζητώ και σήμερα την αποπομπή του από την κυβέρνηση, αν και νομίζω πως ήδη τον έχει αποσύρει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από το προσκήνιο”, λέει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *