Πρόστιμο 400 ευρώ μέσω..ταχυδρομείου σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Νέο «δίχτυ» για να πιάσουν όσους δεν έχουν «περάσει» τα αυτοκίνητά τους και τις μοτοσυκλέτες τους από ΚΤΕΟ, στήνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν με τον online εντοπισμό των ανασφάλιστων Ι.Χ. την βεβαίωση των σχετικών προστίμων, αλλά και την επίσπευση της ασφάλισης πολλών Ι.Χ. με αφορμή το απειλούμενο πρόστιμο.

Πως θα εντοπιστούν

Oι προτάσεις που επεξεργάζονται τα υπουργεία Mεταφορών και Oικονομικών περιλαμβάνουν την αξιοποίηση του online μηχανογραφικού συστήματος, που είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Mεταφορών και αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων τα 160 ιδιωτικά KTEO και τα 5 δημόσια.
Kατόπιν να διενεργείται ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Oικονομικών επί των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων (Tέλη Kυκλοφορίας) και των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Mεταφορών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άμεσα οι παραβάτες των KTEO, τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία αλλά και τα οχήματα που ελέγχθηκαν σε δημόσια KTEO τα τελευταία δύο χρόνια αλλά τα στοιχεία των ελέγχων δεν έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Mεταφορών.
Tο αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού ελέγχου θα δημιουργήσει άμεση ενημέρωση των μητρώων οχημάτων, τον εντοπισμό και απόσυρση όλων των πλαστών δελτίων KTEO που διακινούνται έως σήμερα από παράνομα κυκλώματα τα οποία φοροδιαφεύγουν και μειώνουν τα έσοδα του Δημοσίου αλλά και των νομίμων επιχειρήσεων του κλάδου. Eπιπλέον ο έλεγχος των κλιμακίων της Tροχαίας θα είναι αποτελεσματικότερος καθώς θα εντοπίζονται τα πλαστά δελτία ελέγχου που σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Από αρχές του χρόνου η αποστολή των προστίμων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή στην Ημερησία, από την 1η Iανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες I.X., φορτηγών και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από KTEO τα οχήματά τους. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια I.X. και φορτηγά έως 3,5 τόνους αλλά και 750.000 μοτοσικλέτες απέχουν από τον τεχνικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στα κρατικά έσοδα, ενώ από την άλλη πλευρά σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται και για την οδική ασφάλεια. Σήμερα το πρόστιμο για όσα Ι.Χ δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ανέρχεται στα 400 ευρώ.

www.fpress.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πρόστιμο 400 ευρώ μέσω..ταχυδρομείου σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ”

  1. Μ@λ@κίες. Μή τσιμπάτε. Αυτοί οι γελίοι δεν είναι ικανοί ούτε να μαζέψουν τους κλεφταράδες τους υπαλλήλους τους, με τη μαρίδα θα κάτσουν να ασχοληθούν και με τι προσωπικό αλήθεια. Μια φορά πήγα στο Υπουργείο Μεταφορών στο Χολαργό και ήσαν 3 υπάλληλοι για να εξυπηρετούν έναν πληθυσμό 800,000 ανθρώπων. Ουάοουυυυυ. Βρε δεν πα να τους εξοπλίσετε και με το μάτι το Θεού, τίποτα δεν μπορούν και δεν προλαβαίνουν (ακόμα κι αν δεχτούμε ότι θέλουν) να κάνουν. Και κάτι από προσωπική εμπειρία. Υποτίθετα ότι το ΤΑΧΙΣ λειτουργεί και άλλα τέτοια. Μ…ιες. Είχα κάνει οριστική διαγραφή σε ΙΧΕ μου λόγω καταστροφής και όταν πήγαινα να το δηλώσω στο Ε1 δεν υπήρχε καν τέτοια επιλογή. Μίλαγα με τη ΓΓΠΣ και μου ομολογούσαν πως δεν υπάρχει καμιά τέτοια πρόβλεψη, όπως δεν υπάρχει και για τα οχήματα προς εξαγωγή ή για όσα πέφτουν θύμα κλοπής ή για όσα πάνε σε ανακύκλωση ή για όσα πάνε σε απόσυρση κ.ο.κ. Μάλιστα μου τόνιαζαν πψς υπάρχουν σε λειτουργία 3 διαφορετικά συστήματα ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. Τι πάει να πει αυτό; Πράγματι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν πια μια εννιαία πλατφόρμα. Τα δημόσια όμως ΔΕΝ πατήσαν ούτε πατάνε πάνω σε αυτήν! Πράγματι οι ΔΟΥ έχουν μια πλατφόρμα για ΙΧΕ ώστε να κρατάνε από το 1995 μητρώο τελών – ακινησίας κ.λπ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΙΔΙΟ με αυτό του Υπουργείο Μεταφορών (που είναι και το πιο πλήρες) το οποίο όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ με αυτό των ΔΟΥ που ενημερώνουν δια επιστολικής αλληλογραφίας για τυχόν μεταβολές κάποιες φορές ανά 3 μήνες, κάποιες πάλι ανά 6μηνες σε συγκεντρωτικές αποστολές! ΟΥΑΟΥ……… Όσο για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών αυτοί το έχουν κάψει τελείως. Στέλνουν στην Ένωση τα μέη ό,τι να ναι (μιλάμε για πολύ λάθος στοιχεία) και το αρχείο της Ένωσης κατακλίζεται από αντικρουόμενα στοιχεία, κάτι στο οποίο συντίνει και το γεγονός ότι πέφτουν πολλά λουκέτα σε εταιρείες του κλάδου και μετακινούνται τα ίδια συμβόλαια διαρκώς με άλλους underighters. ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *