«Ποτάμι» τα πλαστά χαρτονομίσματα

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν στη σύγχρονη Ελλάδα, από… πλαστά όμως υπάρχει πληθώρα! Η κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων έχει «φουντώσει» για τα καλά σε όλη τη χώρα, με τα νέα κρούσματα να καταγράφονται στην Καβάλα και τη Ναυπακτία.

Οι δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφαλείας στην Καβάλα, είχαν πλημμυρίσει τα περίπτερα της περιοχής με πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ αγοράζοντας μικροπράγματα και εισπράττοντας τα ρέστα σε γνήσιο χρήμα! Στην κατοχή των δυο δραστών ηλικίας 49 και 39 χρόνων βρέθηκαν οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ενώ στο αυτοκίνητο τους κατασχέθηκαν 1.005 ευρώ από τα ρέστα που είχαν πάρει και δέκα πακέτα τσιγάρων τα οποία είχαν αγοράσει με το κίβδηλο χρήμα! Οι παραχαράκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η Ασφάλεια Καβάλας προσπαθεί να εντοπίσει την «πηγή» των πλαστών χαρτονομισμάτων.

*** Αποδέκτες πλαστών ευρώ σε χαρτονομίσματα όλων των αξιών, γίνονται τις τελευταίες μέρες και οι επιχειρηματίες στη Ναυπάκτο. Μόνο ένας ιδιοκτήτης πρατήριου καυσίμων, πληρώθηκε… τρεις φορές μέσα σε λίγες ημέρες με «πέτσινα» χαρτονομίσματα των 10, 20 και 50 ευρώ, αλλά όταν αντιλήφθηκε την πλαστότητα αυτοί που του τα είχαν δώσει είχαν εξαφανιστεί.

www.protothema.gr

2 σχόλια σχετικά με το “«Ποτάμι» τα πλαστά χαρτονομίσματα”

  1. Γεμισαμε απατεωνες.  Απο τους επωνυμους,( τραπεζες,πολιτικους), εδω και καιρο και αγνωστους.
    Σε αυτους απευθυνομαι.  Στους αγνωστους.

    Κυριε απατεωνα,
    δεν ξερω για ποιος ειναι ο λογος που κανεις αυτο που κανεις.  Αν εισαι δηλαδη  “σαπιος”, ‘η αν εισαι οργανωμμενος παραχαρκτης ή απλως απελπισμενος.

    Ξερω ομως τον καυμο του καθε μικρομαγαζου, της καθε μικροεπιχειρησης.

    Ξερω την απελπισια αυτων των ανθρωπων που περιμενουν πως και τι να μπει ενας πελατης, να κανουν σεφτε, να παρουν εστω 10 ευρω.  Και αντι να τους δωσεις να τους παιρνεις αυτο που δεν εχουν.  τι διαφορα εχεις απο τους εγκληματιες?
    Με την πραξη σου αυτη φευγεις απο την κατηγορια που απατεωνα.  Ανεβαινεις κατηγορια ή καταβαινεις.
    Αναλογως της αρχικης σου προελευσης.  Γινεσαι “φονιας”.  Του λιγου φιλανθρωπου αισθηματος που μας εχει απομεινει.
    Αν λοιπον ξερεις την ζημια αυτου που κανεις, η συζητηση τελειωνει εδω.

    Αν οχι, τοτε πηγαινε σε εμπορικα κεντρα, ή σε τραπεζες, ή σε πολυεθνικες εταιριες, αν εισαι μαγκας.  Αν σου βασταει.  Πηγαινε να τα παρεις απο αυτους που μας τα παιρνουν ολωνων.  Που μας πουλανε το φυκι για μεταξωτη κορδελα.  
    εκει να πας.  Αστα τα μικρομαγαζα στην αφραγκια τους.  Μην τους μεγαλωνεις τα χρεη.  
    Αντε λεβεντη μου εκει.  

    Οπως ειπα δεν γνωριζω τους λογους που σε οδηγουν σε αυτο που κανεις.  Αν ειναι αναγκη ή αν ειναι κακως εννοουμενη μαγκια.
    Δυσκολευομαι να σε “προγκιξω”, οπως σου αξιζει, γιατι ξερω καποιους αλλους απατεωνες, που καμμια αναγκη δεν τους κανει να μας πασσαρουν πλαστα.
    Αυτωνων τα κινητρα ειναι γνωστα πλεον σε ολους.
      

  2. Savana , 

    O Niκος Μπογιόπουλος στο τελευταίο του βιβλίο , “Είναι ο καπιταλισμός , ηλίθιε ”  , εκδόσεις Λιβάνης , 2011
     μας εξηγεί μιά χαρά τους λόγους .Αλλά ακόμα και αν γνωρίζουμε τους λόγους  , ενιαίο μέτωπο χρειαζόμαστε για να τους πάρουμε τα στρίνγκ τους .

    Με εκτίμηση ,
    Άρης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *