Πληρώστε πριν αρχίσουν οι κατασχέσεις – Τηλέφωνα… απειλές από την εφορία

– Στο στόχαστρο 83.000 πολίτες με… φρέσκες οφειλές μέσα στο 2016

– Απειλούνται με διαπόμπευση όσοι χρωστάνε από 150.000 ευρώ και πάνω

– Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους έχουν χρέη άνω των 300.000 ευρώ

Στη λογική των εισπρακτικών εταιρειών οι εφορίες. Δεν είναι πλέον κάποια εισπρακτική εταιρεία που παίρνει τηλέφωνο και απειλεί, θα είναι ο υπάλληλος της εφορίας κατ’ εντολή μάλιστα του υπουργείου Οικονομικών.

Η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης ξεκινάει τα τηλεφωνήματα σε όσους έχουν ακόμη και μικρά χρέη μέχρι και 500 ευρώ. Στο στόχαστρο μπαίνουν περίπου 83.000 άτομα που είτε δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, είτε δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων.

Επί της ουσίας το υπουργείο δεν θέλει να προκύψουν νέα χρέη μέσα στο έτος τα οποία θα προστεθούν στα δεκάδες δισεκατομμύρια των οφειλών προς το Δημόσιο και έτσι ξεκίνησε την τακτική των τηλεφωνημάτων, καθώς αποδείχθηκε ότι η αποστολή e-mail δεν είναι αποτελεσματική.

Η τηλεφωνική επαφή ασκεί την απαραίτητη ψυχολογική πίεση στους φορολογούμενους έτσι ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους. Στο τηλέφωνο οι φορολογούμενοι ακούνε τον υπάλληλο της εφορίας να τους ενημερώνει για την οφειλή τους, ποιο είναι στο ποσό και στη συνέχεια την ερώτηση πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια.

Εάν ο πολίτης αδυνατεί να πληρώσει ο έφορος υπενθυμίζει ότι υπάρχουν και τα αναγκαστικά μέτρα με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθού, σύνταξης κλπ ή ακόμη και ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πληρώστε πριν αρχίσουν οι κατασχέσεις – Τηλέφωνα… απειλές από την εφορία”

  1. Τα θέλουν σε μετρητά ή έμβασμα? σε ευρώ ή δολάρια? Καλά, δεν μπορούν να καταλάβουν οτι με 25% ανεργία και με μισθούς των 500 ευρώ δεν μένει δεκάρα τσακιστή για αποταμίευση? Έχουν την εντύπωση οτι τα 50 δις ευρώ που λέγανε οτι κρύβονταν πέρισυ τέτοια εποχή σε σεντούκια, έχουν εξανεμιστεί για τρόφιμα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ΕΝΦΙΑ, υψηλή συμμετοχή σε φάρμακα? Μα πού ζούνε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *