Πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας φέρνει η χαμένη «δεύτερη ευκαιρία»

Στα αζήτητα παραμένει η προστασία που προσφέρει το θεσμικό πλαίσιο της «Δεύτερης Ευκαιρίας». Οι ευάλωτοι δανειολήπτες είναι απρόθυμοι να δηλώσουν πτώχευση και από τις αρχές του νέου έτους θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους, καθώς servicers και τράπεζες ετοιμάζουν 5.000-10.000 πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται τα ρίσκα για την υλοποίηση των business plan των τιτλοποιήσεων, γεγονός που φέρνει σε δύσκολη θέση και έχει σημάνει συναγερμό στις εταιρείες διαχείρισης και τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, οι ευάλωτοι δανειολήπτες που το δάνειό τους συνδέεται με την πρώτη κατοικία που έχουν δηλώσει πτώχευση, δηλαδή έχουν ολοκληρώσει την αίτησή τους, ανέρχονται μόλις στους 17. Συνολικά, οι δανειολήπτες οι οποίοι έχουν μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο σκέλος της πτώχευσης είναι 2.200, εκ των οποίων οι 1.900 έχουν ενεργές αλλά μη οριστικοποιημένες αιτήσεις, 300 έχουν οριστικοποιήσει την αίτησή τους (σ.σ. έχουν πατήσει το κουμπί) και απλά αναμένεται η άντληση των στοιχείων τους από τις τράπεζες και μόλις 17 έχουν πάρει βεβαίωση πτώχευσης, δηλαδή έχουν μπει στην προστασία μέχρι να δημιουργηθεί ο Φορέας Ανάκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Για την τελευταία κατηγορία, η μόνη υποχρέωση μέχρι τη σύσταση του Φορέα είναι η πληρωμή μίας δόσης της τάξης των 100-200 ευρώ.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας φέρνει η χαμένη «δεύτερη ευκαιρία»”

  1. Παράθεμα: 3reactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *