Πλειστηριασμοί: Προστασία πρώτης κατοικίας για το 90% των δανειοληπτών

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας που θα υλοποιεί την κυβερνητική δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. 

Τα όρια της ρύθμισης, που έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα ισχύσει για ένα έτος, αναφέρονται σε νοικοκυριά με κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως και 300.000 ευρώ, συνολική ακίνητη περιουσία αξίας 500.000 ευρώ, καταθέσεις έως 30.000 ευρώ και ετήσιο εισόδημα έως 50.000 ευρώ, σύμφωνα με το Βήμα.

Είναι ενδεικτικό πως το κριτήριο της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ καλύπτει τη συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι το 90% των δανειοληπτών, διαθέτουν κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν πως η ρύθμιση θα αφορά στις περιπτώσεις όπου έχουν ήδη ασκηθεί μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ήτοι ακίνητα που ευρίσκονται ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό.

Πάντως τραπεζικά στελέχη θεωρούν πως παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση έχει έκτακτο χαρακτήρα θα οδηγήσει στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πλειστηριασμοί: Προστασία πρώτης κατοικίας για το 90% των δανειοληπτών”

  1. Μα καλα ? μας δουλευουνε ? Για ενα χρόνο ? Πάλι με το σταγονόμετρο ?
    Τι θα γινει με αυτο τον τοπο , βαλτοί ολοι να μας εξοντωσουν ?  Σε  άλλους σαδιστές πέσαμε ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *