Πλειστηριασμοί: Έδιωξαν πάλι συμβολαιογράφους από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Εκρηκτική ήταν σήμερα η κατάσταση στην Λουκάρεως, όταν μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», του ΕΠΑΜ και της Λαϊκής Ενότητας έδιωξαν τρεις συμβολαιογράφους 

Έντονα τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα σήμερα, Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, όταν μέλη του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», του ΕΠΑΜ και της Λαϊκής Ενότητας έδιωξαν από τα δικαστήρια τρεις συμβολαιογράφους.

Συγκεκριμένα, η ένταση προκλήθηκε, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι οι συμβολαιογράφοι θα ξεκινήσουν την διαδικασία πλειστηριασμών εκτός αίθουσας. Αμέσως οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν πάνω τους και με συνθήματα, όπως «έξω τώρα τα κοράκια», τους έδιωξαν από τον χώρο των δικαστηρίων.

Στις δηλώσεις τους, οι διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι σήμερα είχαν ανακοινωθεί 17 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων περισσότεροι από δέκα αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, από το Κίνημα «Δεν πληρώνω», κατήγγειλε ότι έγινε προσπάθεια να γίνουν σε άλλους χώρους οι πλειστηριασμοί, όπως παγκάκια και τουαλέτες.

Αξίζει να τονίσουμε πως στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών συμμετείχαν η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Η κ. Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της, συνέδεσε το «όχι» του δημοψηφίσματος του 2015 με το σημερινό «όχι» στους πλειστηριασμούς.

Ούτε στη Θεσσαλονίκη έγιναν πλειστηριασμοί 

Κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, μετά από παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν σε συμβολαιογράφους να εισέλθουν στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου. Μάλιστα, μέλη του Συντονισμού τοποθέτησαν καθίσματα κοντά στις αίθουσες, έτσι ώστε να μπλοκάρουν την είσοδο των συμβολαιογράφων στις αίθουσες.

Επίσης, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *