Πιστωτικό γεγονός εν όψει;

Η Ευρώπη πάει κατά διαόλου στο σύνολό της. To επιτόκιο δεκαετούς δανεισμού στην Ιταλία έχει σταθεροποιηθεί πάνω από το 7%, δείχνοντας ότι η γειτονική χώρα βαδίζει ολοταχώς προς την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης της τρόϊκας.

Η Γερμανία αντιπετώπιζε πρόβλημα στον έως τώρα εύκολο δανεισμό της, για να… εξασφαλίσει τελικά επιτόκιο 1,98%.

Ακόμη και η τσέχικη κορώνα, νόμισμα εκτός ευρωζώνης, αλλά παράρτημα της γερμανικής οικονομίας, έχει πλέον επιτόκιο δανεισμού που ξεπερνά το 4,5% ενώ η Πολωνία, πιασμένη απ' το… τρυφερό χεράκι της Μέρκελ, έχει επιτόκιο δανεισμού 6,5 % βαδίζοντας ακόμη και η χώρα αυτή σε μηχανισμό στήριξης από το ΔΝΤ, όπως έκανε ήδη η Ουγγαρία.

Στην Ελλάδα, τα ασφάλιστρα κινδύνου βρίσκονται από χθες στο 97,5% (cds), κάτι που ερμηνεύεται ως το έσχατο στάδιο πριν από την οριστική πτώχευση. Πιο πιθανό ενδεχόμενο από ποτέ είναι να οδηγηθεί η χώρα μας σε πλήρωση πιστωτικού γεγονότος.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο (το Σαββατοκύριακο) ό,τι ομόλογα υπάρχουν σε ξένα χέρια, θα… σκάσουν και το ντόμινο καταστροφής που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα λάβει διαστάσεις τσουνάμι.

Η ευρωζώνη πνέει τα λοίσθια και μαζί το ευρώ…

Και η Μέρκελ εξακολουθεί να παριστάνει τον γκεσταπίτη, στο όνομα των τραπεζών!

indobserver.blogspot.com

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πιστωτικό γεγονός εν όψει;”

  1. Τόσο καιρό ακούμε κουβέντες συζητήσεις  συζητήσεων αναλύσεις και η τρίχα τριχιά… Για να μείνουμε στο ευρώ ή τι θα γίνει αν φύγουμε… 
    Τώρα την τελευταία εβδομάδα παίζει ένα άλλο σενάριο για τη διάλυση της  ευρωζώνης. Τελικά αν διαλυθεί η Ευρωζώνη η Ελλάδα θα μείνει στο Ευρώ? ή θα ονομάσει τη δραχμή ευραχμή. Νοιώθω όχι ότι με δουλεύουν αλλά με καταστρέφουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *