Ολική διαγραφή χρεών σε δανειολήπτρια!

Την ολική διαγραφή των χρεών δανειολήπτριας, που ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 102.270,16 ευρώ, πέτυχε η Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας με αίτηση που κατέθεσε και εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Καλαυρίας (Πόρου).

Συγκεκριμένα, η αιτούσα Μ.Λ. είναι 34 χρονών, άγαμη, με ετήσιο εισόδημα 186,07 ευρώ .

Το συνολικό ποσό των οφειλών της ανερχόταν σε 102.270,16 ευρώ σε δύο τράπεζες και συγκεκριμένα στην 1η εξ αυτών όφειλε 94.393,64 ευρώ και στην 2η 7.876,52 ευρώ. Τα περιουσιακά της στοιχεία είναι ένα αγροτεμάχιο στην Καλλονή Τροιζηνίας όπου κατέχει το 62,5% εξ αδιαιρέτου, από την καλλιέργεια του οποίου προκύπτει το εισόδημά της και ένα αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ YARIS, κατασκευής του 2002, αξίας 2.500 ευρώ. Να τονιστεί επίσης ότι δεν έχει δική της κατοικία και διαμένει με τους γονείς της που είναι κι αυτοί αγρότες.

Η δανειολήπτρια προσπάθησε να έρθει σε συμβιβασμό με τις τράπεζες, αλλά μετά την αρνητική και άτεγκτη στάση τους, κατέφυγε στην Ευρωπαϊκή Κίνηση Πάτρας (Ηρώων Πολυτεχνείου 50) ώστε να επιτύχει την υπαγωγή της στο Νόμο Κατσέλη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Ειρηνοδίκης, αφού εξέτασε τα στοιχεία διαβίωσης της αιτούσας, καταλόγισε συνυπαιτιότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων στην υπερχρέωση της, εφόσον τα εισοδήματά της δεν δικαιολογούσαν την παροχή-χορήγηση δανείων τέτοιου ύψους.

Με το σκεπτικό λοιπόν ότι υπάρχει χαώδης δυσαναλογία μεταξύ της οφειλής και των εισοδημάτων της δανειολήπτριας και της μόνιμης αδυναμίας αυτής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις της , το δικαστήριο έκρινε (Ειρ. Καλαυρίας 67/2013) ότι οι οφειλές της αιτούσας προς τις πιστώτριες τράπεζες πρέπει να διαγραφούν οριστικά με τον ορισμό μηδενικών καταβολών (άρθρο 8, παρ. 5 του Ν. 3869/2010).

Η υπεύθυνη της Ευρωπαϊκής Κίνησης Πάτρας κα Διονυσία Ντούσια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή και το έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης γενικότερα, δηλώνοντας ότι το τελευταίο ανάχωμα για την προστασία των πολιτών, εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, είναι η ένταξή τους στον Νόμο Κατσέλη, εφ’ όσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις .

freepen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *