Οι καταθέτες δεν θα καταθέσουν ποτέ

Δεν είναι παράνομο να έχεις καταθέσεις στην Ελβετία. Παράνομο είναι να έχεις καταθέσεις από μαύρο χρήμα. Αν μάλιστα είσαι πολιτικός, ακόμα κι αν πρόκειται για νόμιμο χρήμα, είναι κάτι περισσότερο από παράνομο: ανήθικο. Μπορεί οι Βουλγαράκηδες να έχουν αντίρρηση, αλλά η κοινωνία ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει ανήθικο. Όταν δηλώνεις παντού την πεποίθησή σου ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει είναι ανήθικο να φυγαδεύεις τα λεφτά σου έξω. Πρώτον, διότι έτσι δείχνεις ότι δεν πιστεύεις αυτό που λες και, δεύτερον, διότι προκαλείς αυτό το οποίο απεύχεσαι.

Τί θα έπρεπε να κάνει η Βουλή τη στιγμή που υπάρχει επώνυμη καταγγελία και μάλιστα Ελβετού βουλευτή για το θέμα; Η πιο απλή επιλογή λέγεται δήλωση του νόμου 105! Όλοι οι βουλευτές να δηλώσουν υπεύθυνα ότι δεν έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εκτός Ελλάδος. Ή, αν έχουν, να γράψουν πού και πόσα. Τόσο απλά. Και για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους στο να προασπιστεί το κύρος της Βουλής, να συμπληρώσουν αυτοβούλως τη φράση: σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η παρούσα βεβαίωση είναι ψευδής, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ιδιότητας και δεσμεύομαι να παραχωρήσω το σύνολο του ποσού, που θα ευρεθεί κατατεθειμένο σε τράπεζες του εξωτερικού, στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μην πει κανένας ότι αυτά δεν προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής. Ούτε από το Σύνταγμα προβλέπεται να ψάχνουμε πρωθυπουργό στις μικρές αγγελίες, αλλά το κάναμε. Οι εθνοπατέρες και οι εθνομητέρες, πάντα ιδιαίτερα ευρηματικοί στο να εξυπηρετούν τον συγγενή και τον ψηφοφόρο – πελάτη, παρουσιάζουν χαρακτηριστική διανοητική αφλογιστία σε θέματα διαφάνειας. Βενιζέλος και Πετσάλνικος, το δίδυμο που επινόησε τον νόμο περί (μη) ευθύνης Υπουργών προσπαθεί να μας πείσει ότι εφόσον προκύψουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, αυτά θα διαβιβαστούν, στην Βουλή. Μάλιστα, ο παρ’ ολίγον πρωθυπουργός δήλωσε ότι «όπου κριθεί απαραίτητο, θα ξαναγίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης». Κατάλαβε κανείς τι εννοεί ο ποιητής; Αν δηλαδή ένας πολιτικός έχει περιουσιακή κατάσταση που δεν συμφωνεί με τα εισοδήματά του, αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο να ερευνηθεί αμέσως μόλις υποβάλει το (δήθεν) «πόθεν έσχες» αλλά θα κριθεί τώρα, αν δούμε ότι είχε καταθέσεις στην Ελβετία;

Φυσικά, την ίδια στιγμή δεν λέει κουβέντα για όσα έχουν ήδη κριθεί απαραίτητα από τους πάντες:

– Από τις 3 Μαρτίου του 2010 έχει ερωτηθεί για το απίστευτο κόστος του 1.059.516 ευρώ που στοίχησε η, πρωτόλεια τεχνικά και τραγική αισθητικά, ιστοσελίδα της Βουλής, όταν η αγορά την αποτιμάει το πολύ 20.000 ευρώ. Ληστοσελίδα! Δεν έκρινε απαραίτητο να το ελέγξει.

– Από τις 22/7/2010 έχει τη δικογραφία που του διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για τα παραποιημένα στατιστικά που στέλναμε στις Βρυξέλλες, καθώς από την δικαστική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ούτε αυτό έκρινε απαραίτητο να το ελέγξει.

– Βούιξε ο τόπος για τις παράνομες δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων που, υπερχρεωμένα ήδη, παίρνουν δάνεια με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2020 και με βάση τα ποσοστά τους στις εκλογές του 2009! Ούτε αυτό σκέφτηκε να το ελέγξει.

Ούτε τον άλλον φάκελο που διαβίβασε ο εισαγγελέας με τις παράνομες προσλήψεις στο Μετρό σκέφτηκε να ελέγξει, ούτε το πόσο αναγκαίο είναι το κανάλι της Βουλής με τα 4.500.000 ετήσιο κόστος λειτουργίας, ούτε τις αντιδράσεις για την εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από το ενιαίο μισθολόγιο, ούτε, ούτε, ούτε…

Τα «ούτε» του Βενιζέλου δεν χωράνε σε ένα άρθρο, θα χρειαζόταν τόμος.

Αυτοί λοιπόν οι αστέρες της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος θα εγγυηθούν τον έλεγχο και την τιμωρία των πολιτικών τους φίλων; Αυτοί θα οδηγήσουν τους καταθέτες στο εδώλιο;

Προφανώς μας θεωρούν ηλίθιους. Ξεχνούν όμως ότι ούτε εμείς πρόκειται να καταθέσουμε – τα όπλα, μέχρι να τους σαρώσουμε.

Πηγή:www.capital.gr

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *