Οι εισπρακτικές δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό

Οι συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία της χώρας μας θα είναι αναμφίβολά σοβαρές, αλλά δεν είμαστε σε θέση ακόμα να τις προβλέψουμε, καθότι αγνοούμε για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να βρίσκεται ο ελληνικός λαός σε καραντίνα για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Το βέβαιο είναι ότι ήδη οι παραγωγικές ομάδες της χώρας μας έχουν παροπλιστεί και η τελική ζημία θα εξαρτηθεί από την έκταση και τη διάρκεια της επιδημίας.

Το παράδοξο μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για όλη την ανθρωπότητα είναι ότι στην Ελλάδα οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες το «έργο» τους, μια πρακτική η οποία στην παρούσα χρονική περίοδο μπορεί να χαρακτηριστεί ως άκρως ανήθικη.

Οι εισπρακτικές εταιρείες καλούν με περισσό θράσος την γιαγιά και τον παππού που είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους για να τους απειλήσουν για τη δόση. Μάλιστα ακολουθούν αυτή την πρακτική για μικροποσά και καλούν τις ευπαθείς ομάδες να μεταβούν στις Τράπεζες για τα πληρώσουν.

Την τελευταία εβδομάδα καλούν κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κλείσει τις επιχείρηση τους για να τους επιστήσουν την προσοχή ότι θα χάσουν το σπίτι τους στον πλειστηριασμό, αδιαφορώντας αν πρέπει να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους.

Μάλιστα οι εισπρακτικές εταιρείες παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα για τα οποία πολλοί πελάτες δεν έδωσαν ποτέ την συγκατάθεση τους για να τα επεξεργαστούν, ενώ δεν έχουν να προτείνουν κάποια ρύθμιση στον πολίτη, παρά μόνο να εκτοξεύσουν απειλές.

Το μόνο που θέλουν είναι η δόση ανεξαρτήτως αν ο πολίτης έχει ήδη υποβάλλει πρόταση ρύθμισης και ουδέποτε έλαβε απάντηση. Το ύφος μάλιστα πολλών υπαλλήλων είναι τόσο απάνθρωπο που οι πολίτες τρομοκρατούνται και νιώθουν πλήρως απροστάτευτοι μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα.

Σε μια τόσο τραγική κατάσταση που βιώνουμε οι εισπρακτικές εταιρείες προτρέπουν τους πολίτες ουσιαστικά να παραβιάσουν τα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του φονικού ιού. Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να καταπολεμηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και να τους επιβάλλει μεγάλα πρόστιμα για την επικίνδυνη αυτή πρακτική τους, η οποία οδηγεί σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *