Ξεπερνούν το 1,5 εκατ. οι άνεργοι στην Ελλάδα

«Γονατίζουν» τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας

Περισσότερους από 1,5 εκατ. ανέργους θα έχει η Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτή τη δραματική πρόβλεψη κάνει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.

«Σήμερα, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, υπολογίζουμε ότι οι άνεργοι φτάνουν τους 1,2 εκατ. πολίτες και μέχρι το τέλος της χρονιάς άλλοι 300.000 άνθρωποι εκτιμούμε ότι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους», λέει χαρακτηριστικά.
Για να επισημάνει ότι για πρώτη φορά ακόμη και οι πιο παραγωγικές ηλικίες (45 – 55 χρόνων) υποφέρουν από την ανεργία.

«Ποσοστά ανεργίας είχαμε συνήθως μετά τα 55. Τώρα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ανεργία έχει πλήξει και τις πιο παραγωγικές ηλικίες. Εκτός αυτού, παρατηρείται ότι και οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά (γυναίκες σε ποσοστό 38% και άνδρες σε 32% αντίστοιχα)».

Γι' αυτό το λόγο, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ συμμερίζεται απόλυτα την απόφαση χιλιάδων Ελλήνων να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση εργασίας σε χώρες του εξωτερικού. «Πλέον οι νέοι δεν προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να αφήσουν τη χώρα τους αλλά για το ποια χώρα θα προτιμήσουν», τονίζει.

Άλλωστε, ένα πέρασμα από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας αλλά και της επαρχίας καταδεικνύει με τα πιο μελανά χρώματα ότι τα «λουκέτα» αποτελούν σύνηθες φαινόμενο της εποχής.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *