Νυχτερινή σύσκεψη Βενιζέλου με Προβόπουλο, Θωμόπουλο, Πανταλάκη

Σύσκεψη για τα σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου στην οδό Ζαλοκώστα. Στη σύσκεψη μετέχουν ο διοικητής της ΤτΕ κύριος Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος κ. Θωμόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Αγροτικής Τραπέζης κ. Θεόδωρος Πανταλάκης.

Στη σύσκεψη εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές και οι συνέπειές τους, από τυχόν μεγαλύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι μπαίνει και η προσφυγή της Αγροτικής στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος –σε περίπτωση που το επιβάλουν οι εξελίξεις αυτές.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος θα παρουσιάσει στον υπουργό Οικονομικών την πλήρη εικόνα για την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και τα ακριβή στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα εν όψει της καθυστέρησης στην χορήγηση της 6ης δόσης.

Πληροφορίες θέλουν μάλιστα, σε περίπτωση ανάγκης, να αντλεί το ελληνικό δημόσιο και ποσό έως 1,5 δισ. από τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος.

www.protothema.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Νυχτερινή σύσκεψη Βενιζέλου με Προβόπουλο, Θωμόπουλο, Πανταλάκη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *