Ένας στους τρεις αδυνατεί να πληρώσει δάνεια και φόρους

Το 30% των Ελλήνων εκτιμά οτι αδυνατεί να καλύψει δανειακές και φορολογικές υποχρεώσεις του λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ΜΑRC η οποία πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος το 29,2% των Ελλήνων θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις του , με το 14,7% των νοικοκυριών να μην μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους για τα ακίνητα που διαθέτει.

Παράλληλα το 33,7% εκτιμά ότι θα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις το επόμενο έτος και αυτό την ίδια στιγμή που το 1 στα 4 νοικοκυριά που διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι έχουν στεγαστικό δάνειο. Ενώ ήδη 122.700 νοικοκυριά διατρέχουν άμεσο κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους εξαιτίας των χρεών τους.

Μάλιστα το 15,4% εξ αυτών των οφειλετών έχουν κόκκινα δάνεια και το 25% των δανειοληπτών αυτών εκφράζουν το φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους εξ αιτίας των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων που βλέπουν να έρχονται με τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που αναμένονται.

Ήδη ένας στους πέντε φορολογουμένους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία με μόνο το 16,4% να έχει καταφέρει να υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ το 12,5% έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και προς τις τράπεζες.

reporter.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *