Μη εξυπηρετούμενα δάνεια 30,9 δισ. στα χέρια των εταιρειών διαχείρισης

Στα 30,9 δισ. ευρώ ανήλθε το β΄ τρίμηνο του 2020 η ονομαστική αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν μεταβιβαστεί από τράπεζες και funds στις εταιρείες διαχείρισης.

Υπό τη διαχείριση των servicers βρίσκονται επιχειρηματικά δάνεια που προσεγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 6 δισ. αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια 5,5 δισ. ευρώ προς ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και αγρότες και δάνεια περίπου 16,5 δισ. ευρώ προς ιδιώτες και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Από τα δάνεια ιδιωτών, σε περίπου 4,4 δισ. ευρώ ανέρχονται τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.

Αναλυτικά στοιχεία για τα υπό διαχείριση μη εξυπηρετούμενα δάνεια το β΄ τρίμηνο 2020, έδωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (σημειώνεται ότι για το γ΄ τρίμηνο που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, τα στατιστικά στοιχεία για τα υπό διαχείριση δάνεια θα δημοσιευτούν από την ΤτΕ στις 16 Δεκεμβρίου 2020), προκύπτουν τα εξής:

H ονομαστική αξία των δανείων που διαχειρίζονται οι εγχώριες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις μειώθηκε κατά 119 εκατ. ευρώ το β΄0 τρίμηνο 2020 και διαμορφώθηκε σε 30.901 εκατ. ευρώ, έναντι 31.020 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2020.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *