Μετά τις τράπεζες, ενίσχυση ζητούν και οι ασφαλιστικές εταιρίες

Το φαινόμενο είναι ενιαίο, δηλαδή αφορά τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον να επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στα κεφάλαια που θα χρειασθούν ως ενίσχυση οι τράπεζες, προκειμένου να επιβιώσουν στην επόμενη μέρα της κρίσης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι και ο μοναδικός κλάδος που θα χρειασθεί στήριξη.
Κάτι ανάλογο για τα δικά του δεδομένα ισχύει και στην περίπτωση του ασφαλιστικού κλάδου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έχουν γίνει από τα επιτελεία του κλάδου, εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση, οι εταιρείες του χώρου θα απαιτήσουν ένα ποσό της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ για να σταθούν στα πόδια τους.
Κι αυτό γιατί οι υποαξίες που έχουν εγγράψει στα χαρτοφυλάκια τους, εξαιτίας της τελευταίας κρίσης, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές κι απειλούν την επόμενη μέρα τους.
Μάλιστα, το φαινόμενο είναι ενιαίο, δηλαδή αφορά τόσο τις μικρές όσο και τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των τραπεζών. Κι έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπερ σημαίνει ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι θα πρέπει να γίνει και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μετά τις τράπεζες, ενίσχυση ζητούν και οι ασφαλιστικές εταιρίες”

  1. ….Μάθανε οτι γαμ…αστε πλακώσανε και οι γύφτοι !!!

    Τι να πώ ρε πού..η μου !

    Το βαρέλι πάτο δεν έχει ! 

    Σορρυ Αντμίν , αλλά φούντωσα . Φέρε μας τώρα τους προικισμένους μπροστάρηδες , γα…#(*&^&%$^&%%$#$%^  το κέρατό μου !
    Θα τρελαθώ πιά ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *