“Μεσίτες” για 100.000 ακίνητα οι τράπεζες

Της Νένας Μαλλιάρα

Σε project ίσης ή και μεγαλύτερης σημασίας από αυτό της μείωσης των “κόκκινων” δανείων εξελίσσεται για τις τράπεζες η “ενεργός διαχείριση” των ακινήτων που σωρεύσουν –σε συμφωνία με τον SSM– με την πρόοδο των πλειστηριασμών.

Μέσα στην επόμενη τριετία, οι τράπεζες θα έχουν να διαχειριστούν ένα στοκ περίπου 100.000 ακινήτων, καθώς ήδη η “προίκα” τους αριθμεί κοντά στις 30.000 ακίνητα. Mε τον ρυθμό που αποκτούν ακίνητα από τους πλειστηριασμούς υπολογίζεται ότι θα αποκτήσουν τουλάχιστον άλλα 65.000 ακίνητα μέχρι τα τέλη του 2021. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Κ”, μηνιαίως στην κάθε τράπεζα καταλήγουν περί τα 300 νέα ακίνητα από πλειστηριασμούς.

Στα επιτελεία των τραπεζών, η διαχείριση των ακινήτων αποτελεί αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο project και ταυτόχρονα πρόκληση, ευθέως συνδεδεμένη με τη στρατηγική μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

[button url=”https://www.capital.gr/oikonomia/3349293/-mesites-gia-100-000-akinita-oi-trapezes” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *