Μήπως είναι καλύτερη μια ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ;

Γράφει ο Βλάσσης

Πριν από δύο χρόνια, και με μερικές εβδομάδες διαφορά, Σαμαράς και Παπανδρέου (ή Παπανδρέου και Σαμαράς χωρίς να έχει καμία διαφορά) μίλησαν για το σπιράλ του θανάτου, που αφορά στον ατέρμονα κύκλο περικοπών και ύφεσης τον οποίο ζούμε.

Ήξεραν! Είχαν επίγνωση του ποια θα είναι τα αποτελέσματα και παρόλα αυτά και οι δύο, με τον ένα ή άλλο τρόπο, προσυπέγραψαν όλη αυτή τη παράνοια, που βιώνει σήμερα ο Έλληνας.

Αντίστοιχα με αυτούς, ήξεραν και όλοι οι μεγαλοσχήμονες παράγοντες της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των άλλων οργανισμών με τρία ή περισσότερα γράμματα. Όλοι όμως μας έσπρωξαν στο σπιράλ του θανάτου. Ακόμα και τώρα η τρόικα συνιστά :
Πουλήστε 2-3 μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις μέχρι τον Μάρτιο, προχωρήστε σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, μειώστε το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα, βάλτε μαχαίρι στις επικουρικές, αυξήστε τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων κατά 25% και …..

Είναι φανερό πλέον, και στον πιο απομονωμένο κάτοικο αυτής της χώρας, ότι τα μέτρα
αυτά επιτείνουν το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίζουν και μας βυθίζουν περισσότερο στην άβυσσο της πραγματικής χρεωκοπίας. Πέραν όμως αυτού, τα μέτρα αυτά επιτυγχάνουν και κάτι άλλο. Μας Εξοργίζουν!

Εδώ και μέρες αναρωτιέμαι: Εάν εγώ ο άσχετος περί τα οικονομικά διαπιστώνω ότι αυτά τα μέτρα δεν βγάζουν πουθενά, όλοι αυτοί οι σχετικοί γιατί τα προτείνουν; Μήπως το ζητούμενο δεν είναι η “εσωτερική υποτίμηση” όπως την ονομάζουν αλλά κάτι άλλο; Και τι είναι αυτό το “άλλο”;

Μες το θολωμένο μου λοιπόν μυαλό γεννήθηκε ένα ακόμα σενάριο όπως τα δεκάδες που κυκλοφορούν.

Το σενάριο αυτό σε αδρές γραμμές λέει ότι το ζητούμενο είναι ακριβώς να εξοργίσουν εμάς τους πολίτες. Να μας εξοργίσουν ώστε να ζητήσουμε την έξοδο από το Ευρώ, και η χρεωκοπία της χώρας να συμβεί εκτός Ευρώ.

Είναι δεδομένο ότι άλλος τρόπος να βγούμε από το Ευρώ δεν υπάρχει πλην του να το ζητήσουμε μόνοι μας εμείς οι πολίτες μετά από ένα Δημοψήφισμα. Είναι επίσης δεδομένο ότι με την Ελλάδα εκτός Ευρώ δεν κινδυνεύει από την Ελλάδα το Ευρώ. Είναι επίσης πασιφανές ότι με μια υποτιμημένη δραχμή σαν νόμισμα, όποιοι θα έχουν Ευρώ, από την Ελλάδα ή το Εξωτερικό, θα μπορούν να πάρουν ότι θέλουν κοψοχρονιά.

Αν αυτό είναι το σχέδιο θα πρέπει κάποιος να ρίξει την ιδέα του δημοψηφίσματος ώστε αυτή να ωριμάσει προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή. Πραγματικά, αυτός ο κάποιος υπήρξε ο ΓΑΠ. Τώρα τον κράζουμε αλλά εάν τα πράγματα οδηγηθούν σε ένα δημοψήφισμα θα τον δοξάζουμε πάλι. Με αυτό τον τρόπο θα διαιωνισθεί και το πολιτικό κατεστημένο, που τώρα βρίσκεται σε κίνδυνο από αντιμνημονιακές – Αριστερές δυνάμεις. Διπλό το κέρδος για τους “έχοντες” με αυτό τον τρόπο: Θα έχουν κάποιον στην Εξουσία πρόθυμο να πουλήσει και οι τιμές θα είναι “ευκαιρία”.

Για όλους αυτούς τους λόγους αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερη μια ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ ;

 

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *