Κύμα «λουκέτων» στα ξενοδοχεία

«Κύµα κλεισίµατος ξενοδοχείων» παρατηρείται το τελευταίο διάστηµα, καθώς 234 ξενοδοχεία αποσύρθηκαν από την εγχώρια τουριστική αγορά τη χρονιά που πέρασε.

Η αύξηση είναι γεωµετρική αφού ο αριθµός των επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν στη διακοπή λειτουργίας διπλασιάστηκε µέσα στο τελευταίο δίµηνο του 2011.

Ως τις αρχές Νοεµβρίου σε στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιµελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) 100 ξενοδοχεία είχαν βάλει λουκέτο, όµως το τέλος του χρόνου είναι µια περίοδος που αυτά τα φαινόµενα εντείνονται, επισηµαίνει ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης, σηµειώνοντας ότι ο αριθµός µεταβάλλεται διαρκώς.

Συγκεκριµένα, παραθέτοντας στο «Βήµα» τα τελευταία στοιχεία του ΞΕΕ για το σύνολο της περσινής χρονιάς, προκύπτει ότι το δυναµικό της χώρας µειώθηκε από 9.732 ξενοδοχεία το 2010 σε 9.648 το 2011, καθώς πέρυσι λειτούργησαν και 150 νέα καταλύµατα, ενώ 234 διαγράφηκαν από το µητρώο του Επιµελητηρίου.

Η συρρίκνωση του ξενοδοχειακού δυναµικού κατανέµεται οµοιόµορφα στην ελληνική επικράτεια, σηµαντική διαφορά κάνουν όµως τα ξενοδοχεία µε ένα αστέρι, από τα οποία έχουν αποσυρθεί 100 – τα περισσότερα από κάθε άλλη κατηγορία – αφού πλήττονται από «την υποχρέωση ασφάλισής τους στον ΟΑΕΕ» και είτε έκλεισαν ή µετατράπηκαν σε ενοικιαζόµενα δωµάτια.

www.tsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *