Κρατούν τις απολύσεις στο δημόσιο για μετά τις εκλογές

Προάγγελο απολύσεων -που θα γίνουν όμως από την επόμενη κυβέρνηση- αποτελεί η πρώτη επιλογή των φορέων που θα αξιολογηθούν, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τα υπουργεία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύουν, οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με περισσότερους από 30 εργαζομένους, οι αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι ανεξάρτητες Αρχές, καθώς και η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, θα μπουν σε πρώτη φάση στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης.

Στην πράξη, όπως αναφέρουν τα Νέα, η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε κατάργηση ανενεργών τμημάτων και άλλων υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο, καθώς και η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους ή εκχώρησή τους σε ιδιώτες και το επόμενο βήμα θα είναι η αξιολόγηση του προσωπικού τους.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής κάποιοι από τους εργαζομένους φορέων και δομών που θα καταργηθούν ή συγχωνευθούν, να πάρουν εισιτήριο εξόδου από το Δημόσιο.

Τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί και για το έργο αυτό έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας, η οποία σε συνεργασία με τους γάλλους εμπειρογνώμονες της task force θα καταλήξουν μέσα στους επόμενους μήνες στο πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι κρίσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *