Και στην Ιταλία κρύβουν τα “κόκκινα δάνεια κάτω από το χαλί

Η Ιταλία φαίνεται να έχει κρυφά “κόκκινα δάνεια” που οι τράπεζές της δεν τα εμφανίζουν (όπως συνέβη και στην Ελλάδα). Έτσι εξηγείται ότι και σήμερα Τρίτη είχαμε μαζικό ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Αναλυτές αναφέρουν ως κύρια αιτία, το αίτημα της ΕΚΤ από τις ιταλικές τράπεζες να της χορηγήσουν στοιχεία για τα «κόκκινα δάνεια» που έχουν συσσωρεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου, στο στόχαστρο των ελεγκτών της ΕΚΤ εστιάζονται στις συνεταιριστικές Banco Popolare και Banca Popolare di Milano, αλλά και στις μεγαλύτερες σε ενεργητικό τράπεζες της Ιταλίας Unicredit Banca Monte dei Paschi di Siena.

Ειδικότερα η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena (φωτο), που είναι ο αρχαιότερος ιταλικός τραπεζικός οργανισμός, έχασε το 14,8% της αξίας της τη Δευτέρα, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 5,7%. Την Τρίτη έπειτα από ένα δυναμικό ξεκίνημα ο τραπεζικός δείκτης υποχωρούσε το μεσημέρι κατά 0,8%. Σημειωτέον ότι από την αρχή του έτους οι απώλειες του δείκτη φθάνουν το 17%.

molonoti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *