Κίνηση ματ της εφορίας για κατασχέσεις

Στη σύσταση δυο υπερκέντρων εισπράξεων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για τα Κέντρα Είσπραξης Οφειλών Αττικής και Θεσσαλονίκης τα οποία θα λειτουργούν επιτελικά στις προσπάθειες να έρθουν στο δημόσιο ταμείο όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τη σύστασή τους, τα Κέντρα Είσπραξης Οφειλών έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

– επιδίωξη είσπραξης των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, όπως οι οφειλές εξειδικεύονται, καθορίζονται και ανακαθορίζονται

– επιδίωξη είσπραξης των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, με τη λήψη στοχευμένων μέτρων για οφειλές που καθορίζονται με συγκεκριμένα κριτήρια.

– διαχείριση χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.

Στην πράξη τα Κέντρα Είσπραξης Οφειλών θα συγκεντρώνουν και θα επεξεργάζονται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατοίκων της περιοχής αρμοδιότητάς τους (π.χ. Αττική). Από την επεξεργασία αυτή θα προκύπτει ταξινόμηση με βάση την προτεραιότητα λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης καθώς και τα κατάλληλα μέτρα που θα λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση. Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης θα μπορούν να λαμβάνονται οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια για τους οφειλέτες της χωρικής αρμοδιότητας του κέντρου. Για παράδειγμα, αν ένας κάτοικος Αθήνας διαθέτει ένα ακίνητο στη Λάρισα, τότε το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών θα μπορεί να πραγματοποιήσει κατάσχεση του εισοδήματος από την εκμίσθωσή του με διενέργεια όλης της σχετικής γραφειοκρατίας (επιδόσεις κατασχετηρίων κλπ).

[button url=”https://www.capital.gr/tax/3390417/kinisi-mat-tis-eforias-gia-katasxeseis” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *