Θεσσαλονίκη: Το Ειρηνοδικείο απάλλαξε οικογένεια από χρέη

«Χτύπημα» στις τράπεζες κατάφερε μια νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που αφορούσε στη ρύθμιση χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών – μελών του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.)….

Ανδρόγυνο με τέσσερα παιδιά απευθύνθηκε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τον Δεκέμβριο του 2010. Είχαν οικογενειακό εισόδημα 1.233,84 ευρώ τον μήνα, όφειλαν 231.900 ευρώ σε οκτώ τράπεζες και το χρέος προερχόταν από στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Το ζευγάρι είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών του, λόγω μείωσης της σύνταξης του συζύγου.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνέταξε σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών και το απέστειλε στις τράπεζες. Δυστυχώς, οι τράπεζες δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο και έτσι το ζευγάρι, τον Φεβρουάριο του 2011, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, από το ποσό των 231.900 ευρώ που όφειλε η οικογένεια, θα καταβάλει συνολικά 74.450 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν και η πρώτη κατοικία δεν θα κατασχεθεί.

[sc:Πηγή id=”http://dimotikosafari.blogspot.com/2012/05/blog-post_6853.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *