Η S&P υποβάθμισε το Βέλγιο σε ΑΑ

Σε ΑΑ από ΑΑ+ υποβάθμισε το Βέλγιο η Standard and Poor's, διατηρώντας αρνητικό outlook στην αξιολόγηση, επικαλούμενη τα αυξημένα ρίσκα για τον χρηματοοικονομικό τομέα. 

Στην ανακοίνωση της, η Standard and Poor's αναφέρει ότι η υποβάθμιση του Βελγίου αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, εξαιτίας των πιέσεων από τις αγορές κεφαλαίου, αλλά και την δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, με την ανάπτυξη να αναμένεται να κινηθεί σε εξαιρετικά χαμηλούς ρυθμούς.

Η Standard and Poor's σημειώνει ακόμα και την αστάθεια του πολιτικού συστήματος του Βελγίου και τη δυνατότητα του να ανταποκριθεί στις πιέσεις.

«Πιστεύουμε ότι η ικανότητα της κυβέρνησης του Βελγίου να αποτρέψει την αύξηση του χρέους της κυβέρνησης, το οποίο θεωρούμε ότι βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα, περιορίζεται από την απότομη απομόχλευση στον ιδιωτικό τομέα τόσο στο Βέλγιο όσο και σε πολλούς βασικούς εμπορικούς του εταίρους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ανακοίνωση της Standards and Poor’s ενισχύει περαιτέρω την αναγκαιότητα να οριστικοποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2012 σε μια πολύ σύντομη περίοδο» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Didier Reynders.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *