Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ (CHF)

Αγαπητοί αναγνώστες μου,

βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως στα χέρια μου βρίσκεται η πρώτη δικαστική απόφαση δικαίωσης εντολέως- πελάτημου δανειολήπτη στεγαστικού δανείου σε Ελβετικό Φράγκο.

Η εν λόγω απόφαση έχει να κάνει με δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο και δη στεγαστικού δανείου σε ελβετικό φράγκο (CHF) στους οποίους και προσεφέρθην η 3τή προστασία δόσης και το δικαίωμα ανανέωσης αυτής. Η σύμβαση του εν λόγω δανειολήπτη τελικώς καταγγέλθει απο την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο αυτό, αλλά εξεδόθει και διαταγή πληρωμής, δια της οποίας και επιτασσόταν ο εντολέας μου σε καταβολή ολόκληρου του ανεξόφλητου κεφαλαίου, τόκων και εξόδωνμε βάση την ισοτιμία της ημέρας καταγγελίας του δανείου παρακαλώ και με μία πραγματική ζημία (άκουσον άκουσον της τάξης των 138.000 ευρώ).!

Κατά της διαταγής πληρωμής κατετέθην ανακοπή και αναστολή εκτέλεσης αυτής με λόγους ουσίας και μόνο ουσίας, δηλαδή με λόγους που άπτονταν της ισοτιμίας που εφαρμόσθην καταχρηστικώς απο την Τράπεζα και όχι της ισοτιμίας που εμείς δικαιολογημένως προσδοκούσαμε ότι θα ισχύσει, δηλαδή της ισοτιμίας της ημέρας εκταμιεύσεως του δανείου.

Το δικαστήριο, προς μεγάλη μου ικανοποίηση, κατάλαβε ποία ήταν η μόνη και μοναδική αλήθεια, πιθανολόγησε τον πρώτο λόγο της ανακοπής μου και εν τέλει ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΣ ΑΣΚΗΘΕΙΣΑ.

Αυτό σημαίνει πως ο δανειολήπτης στην πρώτη μεγάλη του μάχη δικαιώθηκε, σώζεται η ενυπόθηκη περιουσία και στο μέλλον τα χρήματα που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι αυτά που δικαιολογημένα προσδοκούσε ότι θα πληρώσει και όχι αυτά με την διαφορά της ισοτιμίας που του ζήτησε η Τράπεζα με την διαταγή πληρωμής. Δηλαδή αν ακυρωθεί και η διαταγή πληρωμής συνολικά, έτσι πως πιθανολόγησε το δικαστήριο αυτό θα γίνει, θα ακυρωθεί συνολικά και θα εξαφανισθεί η διαταγή πληρωμής.

Ας είναι καλά οι θεμελιωτές της δικαιοσύνης αγαπητοί αναγνώστες, οι οποίοι παρόλου που έχουν υποστεί και αυτοί κατόπιν αυθαιρέτων επιλογών της κυβέρνησης τεράστιες μειώσεις, εντούτοις αποτελούν στη σήμερον εποχή η τελευταία σανίδα σωτηρίας των αδυνάτων.

 

Αντώνιος Νικ. Πράτας

Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις.

Τηλ. 6974-417556

diadiktiakosdikigoros.blogspot.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ (CHF)”

  1. Έτσι, έτσι…….. να τσούζει τα τραπεζολαμόγια! Στα μπούτια, στα μπούτια……χαχαχαχχαχαχα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *