Η ανεργία έχει “ξεφύγει” απειλώντας να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό του 2012!

Από την εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα, ωστόσο αυτός ξεκινά με λάθη, αλλά και με αυξημένους φόβους ότι είναι καταδικασμένος λόγω… υπεραισιοδοξίας…
 
Για την ακρίβεια, η πρόβλεψη για την ανεργία βρίσκεται εντελώς εκτός καθώς στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ανεργία 15,4% για φέτος και 17,1% για το 2012 σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας". Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat φέτος θα είναι 16,6% και του χρόνου θα είναι 18,4%, καθώς η στρατιά των ανέργων στην Ελλάδα αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς οδηγώντας τον αριθμό τους σε πάνω από 1.000.000!

Όμως η ανεργία είναι ακριβώς ένας από τους παράγοντες που απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό, αφού η αύξηση των δαπανών οφείλεται κυρίως στις δαπάνες για τα ασφαλιστικά Ταμεία που πλέον δεν έχουν έσοδα από τις εισφορές. Συγκεκριμένα ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και ΟΑΕΕ συγκεντρώνουν το 83% της αύξησης των κρατικών δαπανών για τη στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων.

Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή του προϋπολογισμού απειλείται και από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που δεν φαίνεται να βγαίνει. Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αμφιβάλλουν για το αν θα εκδηλωθεί πρόθεση αγοράς των 14 δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν ανακοινωθεί και από τις οποίες αναμένονται έσοδα 9,3 δισ. ευρώ για το 2012. Από αυτά δε τα πρώτα 3,3 δισ. ευρώ έχουν υπολογιστεί να εισπραχθούν το πρώτο τρίμηνο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *