Ευ.Τσακαλώτος: «Tα κόκκινα δάνεια θα διευθετηθούν με συνολική λύση από 1/1/2016. Η πρώτη κατοικία θα προστατεύεται όπως μέχρι σήμερα»

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την παρέμβαση του στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, διαβεβαιώσε ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2016, η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή συνολική λύση για τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αφού έτσι, ησύχασε τα πνεύματα, αναφέρθηκε έπειτα στην διαπραγμάτευση που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, λέγοντας ότι η διαπραγματευτική ελληνική όμάδα, ήταν πάντα ενιαία και αντιμετώπιζε τις δυσκολίες συλλογικά, και ανεξάρτητα από το ποιος προΪστατο κάθε φορά σ’αυτήν. Είχαμε όμως να κάνουμε με ανθρώπους που επέμεναν από την αρχή ως το τέλος σε μία άλλη συγκεκριμμένη οπτική, εντελώς διαφορετική από τα δίκαια της Ελληνικής πλευράς.
Αναφερόμενος στους ομιλούντες βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί grexit, απάντησε «ας κοιτάξουν τη δική τους την ευθύνη για το bank run».
Τέλος ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι η Οδηγία ετούτη βοηθάει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει συγκεκριμένα σημεία που αφορούν ακριβώς και την εποπτεία τους εξυγιαντικού μηχανισμού, αλλά και την εγγύηση των καταθέσεων.

7 σχόλια σχετικά με το “Ευ.Τσακαλώτος: «Tα κόκκινα δάνεια θα διευθετηθούν με συνολική λύση από 1/1/2016. Η πρώτη κατοικία θα προστατεύεται όπως μέχρι σήμερα»”

  1. Παιδιά εγω πηρα την απόφαση του δικαστηρίου και ειναι ανέλπιστη καλη. Λόγω αυτού ομως φοβάμαι, ξέρετε αν υπάρχει περίπτωση να κανει η Τραπεζα έφεση;

  2. Δύσκολο να κάνει έφεση η τραπεζα εκτός και αν έχει αδειασιστα στοιχεία ότι παρουσιαστεί ψευδή έγγραφα όσον αφορά την αδυναμία αποπληρωμής εκ μερεους σας

      1. Οπωσδήποτε να κάνεις κοινοποίηση γιατί με την καοινοποίηση η δυνατότητα εφεσης εκ μέρους της τράπεζας περιορίζεται στις 30 ημέρες οποτε άν υπάρχει τέτοιο ζήτημα θα το ξέρεις απο νωρίς. Αν δέν γίνει κοινοποίηση, η δυνατότητα έφεσης φτάνει μέχρι και μετά τρία χρόνια και δέν θα ήταν ωραίο εκεί που έχεις ησυχάσει, ξαφνικά να αιφνιδιαστείς! Καλύτερα να αιφνιδιάσεις εσύ! Πάντως γενικά οι εφέσεις των τραπεζών είναι σπάνιες και κατα κανόνα αποτυγχάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *