Ευνοϊκή απόφαση για δάνεια δασκάλου

Νέα ευνοϊκή απόφαση για δανειολήπτη, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Λάρισας στο πλαίσιο του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το δικαστήριο διέγραψε κατά 70% τα χρέη του, μειώνοντας σημαντικά της οφειλές του προς πέντε τράπεζες.

 

Ειδικότερα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 21/202 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας η υπόθεση αφορά υπερχρεωμένο δανειολήπτη Διευθυντή Δημοτικού Σχολίου Λάρισας, ο οποίος είδε τις αποδοχές του να μειώνονται από 1.720 ευρώ μηνιαίως σε 1.290 ευρώ σήμερα.

Σύμφωνα με την απόφαση οι συνολικές οφειλές του 59χρονου δανειολήπτη ήταν 151.470,39 ευρώ σε πέντε τράπεζες και προσδιορίστηκαν τα εξής σημαντικά σημεία:

* Απορρίφτηκε ο ισχυρισμός τράπεζας γιατί εξαίρεσε ο δανειολήπτης οφειλή του και από άλλη τράπεζα διότι είναι επιλογή του ποιες οφειλές θα συμπεριλάβει.

* Αποδείχθηκε ότι η επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης συνδέεται προεξεχόντων με την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας την τρέχουσα περίοδο που μειώνει συνεχώς τις αποδοχές του ενώ οι οικογενειακές ανάγκες αυξάνονται.

* Το δικαστήριο επέβαλε την καταβολή 700 ευρώ μηνιαίως προς τις πέντε τράπεζες ισομερώς για διάστημα τεσσάρων ετών (48 μηνιαίες δόσεις)

* Εξαίρεσε την κύρια κατοικία του μονοκατοικία 100 τ.μ. με τη καταβολή σε 72 μηνιαίως δόσεις (έξι έτη) μόνο του ελάχιστου ποσού των 21.250 ευρώ αφού τα ακίνητα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εμπορικής αξίας τους.

* Διαγράφηκε το υπόλοιπο ποσό των 117.870,39 ευρώ (ποσοστό διαγραφής 70%) .

www.thessalianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *