Εξέλιξη Αργεντινής «βλέπουν» για την Ελλάδα τα hedge fund

Στα βήματα της Αργεντινής βαδίζει η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε επικεφαλής  hedge fund που μετέχει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό κούρεμα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο Hans Humes, επικεφαλής επενδύσεων στο hedge fund Greylock Capital Management, τόνισε ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος να μην υπάρξει συμφωνία, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κινείται στο δρόμο που χάραξε η Αργεντινή.
«Αυτό που συμβαίνει μου θυμίζει την Αργεντινή» τόνισε ο Humes και πρόσθεσε πως: «Αν και είχα αισιοδοξία ότι δεν πήγαιναν στο δρόμο της Αργεντινής, τελικά μου ότι η κατάσταση πηγαίνει προς τα εκεί».
Μάλιστα ο επικεφαλής του fund επιτέθηκε στους Ευρωπαίους όχι τόσο γιατί απέρριψαν το επιτόκιο 4% που πρότειναν οι ιδιώτες, αλλά γιατί δεν έχουν αντιπρόταση.
«Δεν λένε σας προτείνουμε 3,5%. Δεν έχουμε πάρει αυτό. Παίρνουμε ένα μάτσο πρωτοσέλιδα» τόνισε Humes μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο συνεδρίου.
Παράλληλα είπε ότι η μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης δεν θα κάνει τεράστια διαφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *