Ελεύθερη πτώση στους μισθούς

Σοκ προκαλεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η εικόνα που αντίκρισε στα οικονομικά των ταμείων και πριν καλά – καλά περάσει την πρώτη ψυχρολουσία για τον υπουργό Ιωάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Νίκο Νικολόπουλο, ήρθε και το δεύτερο, μόλις αντίκρυσαν τα στοιχεία για το πώς εξελίσσονται οι μειώσεις μισθών σον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο μισθός μειώθηκε κατά μ.ο 30,96% μέσω των επιχειρηματικών συμβάσεων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθεί η Ήπειρος με 27,99% και η Κεντρική Μακεδονία με 23,40%. Μάλιστα στην συγκεκριμένη Περιφέρεια παρατηρούνται οι περισσότερες επιχειρήσεις που προέβησαν σε επιχειρηματικές συμβάσεις (112 επιχειρήσεις). Σε καθεστώς επιχειρηματικών συμβάσεων έχουν μπει 19.571 εργαζόμενοι στην Αττική που απασχολούνται σε, συνολικά, 76 επιχειρήσεις.

Στις ατομικές συμβάσεις τώρα, την πρωτιά έχει η Κεντρική Μακεδονία με συνολικά 6.906 επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συμβάσεις με 22.112 εργαζόμενους. Η μείωση του μισθού φτάνει κατά μ.ο το 23.95%. Πάντως, και σε αυτή την κατηγορία, την πρωτιά στη μείωση μισθού καταλαμβάνει και πάλι η Θεσσαλία με 26,50%.

Δείτε αναλυτικά την απελπιστική κατάσταση στην αγορά εργασίας σε όλη την Ελλάδα:

[sc:Πηγή id=”http://spirospero.gr/index.php/oikonomia/8882-eleytheri-ptosi-stous-misthoys” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *