Έρχονται χρόνια δίσεκτα

Τις τελευταίες μέρες η συγκυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα για το αν θα σκοτώσουν τους Έλληνες με μαχαίρι ή με πιστόλι.

Ο δοτός πρωθυπουργός της Ελλάδας λειτουργεί ως ”μεσάζοντας” ανάμεσα στα τρία κόμματα και στην τρόικα, ο Παπανδρέου έχει συνηθίσει πλέον και υπογράφει ότι του δώσουν, ο Καρατζαφέρης είπε να κάνει ηρωική έξοδο καθώς δήλωσε πως δεν θα υπογράψει κάτι το οποίο δεσμεύει την χώρα για 40 χρόνια λες και τα προηγούμενα μνημόνια που υπέγραφε με τόση ευκολία δεν δεσμεύουν την χώρα μας αλλά μάλλον ο κύριος Καρατζαφέρης μυρίστηκε πως θα δώσει μάχη για να μπει στην βουλή και είπε να το παίξει ήρωας, και τέλος o σκληρός διαπραγματευτής Σαμαράς ο οποίος όπως δήλωσε ο Μπεγλίτης δίνει μάχη για να μειωθούν οι κύριες συντάξεις( το τελευταίο μην το ξαναδιαβάζεις σωστά το έγραψα).

Ας διαβάσουμε όμως τι λέει το 16σέλιδο κείμενο γραμμένο στα αγγλικά καθώς στις αποικίες στα αγγλικά πρέπει να στέλνανε τα διατάγματα.
Διασώζεται ο 13ος και 14ος μισθός.
Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Λεπτομέρεια: Αυτό αφορά όλους, και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.
Διατηρούνται οι ωριμάνσεις (διετίες, πολυετείς), καθώς και τα βασικά επιδόματα (οικογενειακά, ανθυγιεινής εργασίας), τα οποία αναπροσαρμόζονται με το ύψος της κατώτερης αμοιβής μετά τη μείωση.
Η «μετενέργεια», το δικαίωμα δηλαδή του υπουργού Εργασίας να επεκτείνει την ισχύ των κλαδικών συμβάσεων για έξι μήνες μετά τη λήξη τους, παραμένει σε ό,τι αφορά το βασικό μισθό και τα βασικά επιδόματα, όπως ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ωστόσο, το εξάμηνο γίνεται τελικά τρίμηνο και από αυτό εξαιρούνται οι νεοεισερχόμενοι.
Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.

Ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και περικοπές 3δις ευρώ.
1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας.
Περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας.
Περίπου 400 εκατ. ευρώ από τις περικοπές σε καταναλωτικές και ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου.
Περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Περίπου 75 εκατ. ευρώ από τη μείωση του εκλογικού επιδόματος.
Περικοπές στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. ευρώ.

Αυτό θα περάσει από την βουλή σε λίγες μέρες, ελπίζω πως κάποιοι βουλευτές έστω την τελευταία στιγμή θα καταλαβάνουν τι πάνε να κάνουν, αν πάλι όχι φοβάμαι πως θα γίνουμε μάρτυρες ”μεγάλων” στιγμών καθώς το CNN ήδη έχει στήσει τον εξοπλισμό του στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει τα επεισόδια.

Και κάτι άλλο το οποίο δεν μας το λένε οι ”σκληροί” διαπραγματευτές μας, μετά την συμφωνία η χώρα θα πάρει 30δις τα οποία θα πάνε κατευθείαν στις τράπεζες!

Για ποιον γίνονται άραγε αυτές οι θυσίες;;;

Vlasfimos.blogspot.com

2 σχόλια σχετικά με το “Έρχονται χρόνια δίσεκτα”

  1. Το Τάγμα των Ναϊτών, εκτός από την εφεύρεση του τραπεζικού συστήματος και της τοκογλυφίας, πιστώνεται ΚΑΙ την εφεύρεση της επικοινωνιακής καταπίεσης και του μαζικού εξαναγκασμού. Ήταν πραγματικοί “επιστήμονες” σε αυτό! Πολλές “εφευρέσεις” τους χρησιμοποίησε και η Ναζιστική προπαγάνδα! Επίσης, πολλές μέθοδοι επιβολής αποφάσεων, όπως π.χ. “της σαλαμοποίησης”, είναι δικής τους επινόησης ….

    Στα καθ’ υμάς, επίσης εφαρμόστηκε μία δική τους επικοινωνιακή μεθοδος, αυτή των “πλεοναζόντων απαιτήσεων”. Δηλαδή, θέλεις 10, απαιτείς σε δραματικές διαπραγματεύσεις 15, τελικά χαρίζεις με δυσκολία τα 5, ΚΑΙ, έχεις πάρει τα 10 που ήθελες εξ αρχής! Ο 13ος και 14ος μισθός που διασώθηκε, ήταν ακριβώς αυτό το κόλπο ….

    Δυστυχώς, μας “επιστρέφουν” με βίαιο τρόπο στις αποδοχές επιπέδου ’70, με κόστος ζωής σημερινό, και προοπτικές μηδέν.
    Η κοινωνική έκρηξη θα είναι βιαιότατη, σαν χειροβομβίδα σε κλειστό χώρο. Οι δημοσκοπήσεις είναι η ένδειξη, Χρυσή αυγή στη βουλή, Αριστερά 45-50, γενικότερη απαξίωση των πολιτικών, αίσθημα απουσίας ενός ηγέτη για την …. Ελλάδα ρε γαμώτο!

    Ο κυβερνήτης του σκάφους σας ενημερώνει, “παρακαλώ προσδεθείτε, έρχονται έντονες αναταράξεις” …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *