Έρχεται υποχρεωτική μείωση ενοικίου για 2 εκατομμύρια ακίνητα

Δια νόμου «κούρεμα» ενοικίων κατά 40%, για τις επαγγελματικές έδρες 800.000 επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση, αλλά και για τα σπίτια 2 εκατομμυρίων εργαζομένων τους, προβλέπει τροπολογία που καταθέτει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση επεκτείνει ουσιαστικά την έκπτωση ενοικίου σε όλες τις επιχειρήσεις που -πέραν όσων έκλεισαν με κρατική εντολή- εντάχθηκαν στους ΚΑΔ ως πληττόμενες. Και αυτό πρακτικά αφορά πάνω από 2 εκατομμύρια μισθώσεις ακινήτων στη χώρα.

Με άλλη διάταξη νόμου ή με ΠΝΠ τις επόμενες μέρες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προβλεφθεί ανάλογη έκπτωση και στα ενοίκια των φοιτητών, μαζί ενδεχομένως και με τις περικοπές που θα επιβληθούν στα δίδακτρα ιδιωτιών σχολείων για υπηρεσίες που τελικώς δεν προσφέρθηκαν λόγω Κορωνοϊού.

[button url=”https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/erchete-ipochreotiki-miosi-enikiou-gia-2-ekatommiria-akinita/” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *