Έρχεται νέος νόμος για κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας και καταναλωτικά

Ένας νέος νόμος ο οποίος βάζει “φρένο” στις ορέξεις επενδυτών λειτουργώντας ως δίχτυ προστασίας της κύριας κατοικίας αναμένεται να έρθει προς ψήφιση πριν από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας αυτό ο νόμος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές. «Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι’ αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου» επεσήμανε κ Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Real FM”, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί τελικά φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές.

“Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω», είπε ο κ. Σταθάκης συμπληρώνοντας ότι «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, πρέπει να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει».

Τέλος ανέφερε ότι δεν έχει διατυπωθεί αίτημα από τους δανειστές για τη λήψη επιπλέον μέτρων το 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *