Έρχεται καταιγίδα νέων μέτρων ύψους 13 δισ. ευρώ

Αποφασίσθηκαν στην κυβερνητική σύσκεψη

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με αντικείμενο το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μάκης Βορίδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Ζαννιάς.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους υπουργούς κείμενο γενικών αρχών ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που διεξάγει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την τρόικα για την εκταμίευση των 30 δισ. ευρώ του PSI και την συνομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης.

Στο επίκεντρο τέθηκα τα εργασιακά θέματα, το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, οι συγχωνεύσεις οργανισμών, ζητήματα που αφορούν στην Δικαιοσύνη, φορολογικά ζητήματα, ζητήματα για αναθέσεις και προμήθειες δημοσίων έργων, κ.α.. Μεταξύ άλλων τέθηκε ζήτημα άμεσης αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25%.

Τα νέα μέτρα συνολικού ύψους 12,5 -13 δισ. ευρώ μέχρι το 2012 αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα αύριο ή το Σάββατο το πρωί.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *