Έρχεται «βροχή» κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες φορολογούμενους μέχρι το τέλος του έτους καθώς έρχεται «τσουνάμι» κατασχέσεων για χρέη προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» 1,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση αφού η φορολογική διοίκηση έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα για να διασφαλισθούν και να τονωθούν τα δημόσια έσοδα. 

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές. 

Τα στοιχεία δείχνουν πως ήδη τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης του προηγούμενου έτους υπήρξαν… σαρωτικά.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που ελήφθησαν από τα τμήματα δικαστικού και νομικής υποστήριξης των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων ανήλθαν σε 1.602.835 έναντι 746.707 του έτους του 2015.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» σε ημερήσια βάση γίνονται 530 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Είναι ενδεικτικό πως εξαιτίας της κρίσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρους ύψους 1 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. 

Επίσης, συνολικά 95 δισ. ευρώ χρωστούν περίπου οι μισοί φορολογούμενοι. 

Παράλληλα, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εκτοξευτεί περίπου στα 23 δισ. ευρώ ενώ οι τάσεις σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι ανοδικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *