Έκλεισε η ΕΡΤ! Και λοιπόν;

γράφει ο Begar

Έκλεισε η ΕΡΤ. Και μετά;

Σε τι ακριβώς μας χρησίμευε;

Πρόσφερε πολυφωνία; Κολοκύθια!

Ήταν αμερόληπτη και πρόσφερε ενημέρωση; Τρίχες! Ήταν απολύτως ελεγχόμενη, ήταν μαγαζάκι που βόλευε χιλιάδες κόσμο, απολύτως με κομματικά κριτήρια.

Θα μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι; Όπως έμειναν 1,5 εκατομμύρια άλλοι.

Είχε τηλεθέαση; Μικρότερη από το ποσοστό νικοτίνης στα τσιγάρα.

Τι θα μας λείψει ακριβώς;

Το πάρτι που γινόταν με λεφτά του κοσμάκη;

Η χρέωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, υπέρ ΕΡΤ;

Το ποιοτικό πρόγραμμα, που έδειχνε ντοκυμοντέρ κονσέρβα για το πως γονιμοποιούνται οι πυγολαμπίδες ή οι συνεντεύξεις με ποιητές, που τα ποιήματά τους δεν τα διάβασαν ούτε οι ίδιοι;

Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν ένας άχρηστος οργανισμός, που απλά τραβούσε λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό και βόλευε συγκεκριμένα κομματόσκυλα. Δεν θυμάμαι να έχω παρακολουθήσει κρατικό κανάλι, τα τελευταία 3 χρόνια, με εξαίρεση τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς τραγουδιού.

Όσο για τους απολυμένους δημοσιογράφους, που τους έπιασε αγωνιστικός και επαναστατικός οίστρος, που ακριβώς βρίσκονταν τα τελευταία 3 χρόνια, όταν ξεκίνησε η καταστροφή της χώρας; Άνοιξαν ποτέ το στοματάκι τους να πουν μια κουβέντα υπέρ κάποιας κοινωνικής ομάδας που απεργούσε; Άσκησαν ποτέ κριτική εναντίον κάποιας κυβερνητικής ενέργειας;

Όχι!

Λοιπόν μάγκες, welcome to the club.

https://daneiakartes.info/?p=33006

8 σχόλια σχετικά με το “Έκλεισε η ΕΡΤ! Και λοιπόν;”

  1. Και συνεχίζω να διαβάζω κάτι «φανταχτερούς» τίτλους άρθρων, όπως «πλήγμα στην πολυφωνία και τη δημοκρατία».

    Σιγά μη σκίσουμε τα καλτσόν!

    Η ΕΡΤ προστάτευε την πολυφωνία και τη δημοκρατία;

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    1. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά από την άλλη όμως πάλι στέκομαι στη φασίζουσα μεθόδευση με την οποία έκλεισε. Και για να το θέσω καλύτερα φέρνω το εξής παράδειγμα: Αν ένας από εμάς, όντας δανειολήπτης βρεθεί σε αδυναμία καταβολής δόσης, ακολουθείται μια παγιωποιημένη διαδικασία σε βάρος του. Φαντάσου τώρα το λοιπόν, να μην γίνεται κάτι τέτοιο και απλώς να σκάνε μύτη σπίτι του σε στυλ κολομβιανών μπράβων οι κλητήρες και χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία να του το κατάσχουν και εκπλειστηριάζουν. Ε, κάπως έτσι έγινε με την ΕΡΤ. Και στο λέω εγώ που πάντα επιθυμούσα να σταματήσει το χαράτσωμα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ όπως και το βόλεμα χιλιάδων ανθρώπων με μπάρμπα από την Κορώνη σε αυτό τον οργανισμό. Επαναλαμβάνω, ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ σε στιλ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ και ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ με ενοχλεί σφόδρα! Τέλος, διαβάζοντας ότι έχεις υπάρξει στρατιωτικός σου μεταφέρω το εξής ερώτημα: Έχουμε καλοκαιρινή περίοδο και καλά -και καλά πάντα- έρχονται τουρίστες σε Αιγαίο……… τί βλέπουν πια; Τούρκικα; Δεν μας φτάνουν αυτά των ιδιωτικών παραμάγαζων; Και τέλος, θα ήθελα πολύ να είχα την τοποθέτησή σου ως πως το πώς γίνεται τα ιδιωτικά κανάλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!! να συνεχίζουν να εκπέμπουν, συν δε τοις άλλοις να χρωστούν ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε ό,τι – όποιον αναπνέει και περπατεί!!! (Να δεις χ΄ρεη εργοδοτικών εισφορών, χρέη παραγωγών, χρέη προς εφορίες, ΟΤΑ κ.ο.κ.);;;;;;;;;;;

      1. O begar θίγει το πρόβλημα και πολύ σωστα το κάνει .Υπάρχουν και στοιχεία. Ο Χάρης2000 τοποθετείται άψογα στο πρόβλημα και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Ο τελευταίος που δικαιούται δια να ομιλεί , είναι αυτόί που τόσα χρόνια διόριζαν και μπούκωναν στόματα για την ομερτά.. Δεν είναι αυτός που μπορεί να εξυγιάνει τον οργανισμό γιατί είναι τίγκα στις τοξίνες .Η διαφθορά είναι το εργαλείο αυτών που έφεραν την τρόικα. Η ΕΡΤ δεν πρέπει να είναι μαγαζί κανενός .Ειναι δημόσια και ετσι πρέπει να παραμείνει . Οι μανατζαραίοι που σκίζουν τα ιμάτιά τους να κοιτάξουν πρώτα να κλείσουν τους επιχειρηματίεςτου “λούτσου”‘ (Ψαρι) Θα μου πείς ,”Μαλάκες είναι”; Σωστά θα σου πώ :”Κόρακας κοράκου ματι δεν βγάζει!  . Ο ένοχος αρχικλεφταράς να πάει να δεί πόσα χρωστάνε οι τσάμπα καναλάρχες-εργολάβοι-παπαγάλοι και μετά να ακουμπίσουν τα ξερά τους σε μια δημόσια ΕΡΤ που επιβάλεται να εξυγιανθεί “”από τα κάτω” όμως . Οχι από τα λερωμένα ” πάνω” . Και κλείνω λέγοντας πως αν στο στρατό υπάρχει διαφθορά , σε καμμία περιπτωση δεν τον κλείνουμε για να τον κάνουμε “ΜπλάκΓουότερ”. Ειναι θέμα εθνικής ασφάλειας  .(Η ό,τι  εχει απομείνει απο αυτήν τελος πάντων). Κάποιος είπε οτι κατα την εισβολή των Ναζί , είχαμε βιομηχανία που παρήγαγε έστω μια σφαίρα . Να τα ξεπουλίσουμε όλα στον άψογο , αμόλυντο , υγιή , ενάρετο , ηθικό “Λαυρεντιάδη ” ; Αν είναι έτσι να κλείσω καμμιά θέση σε καμμιά βάρκα να την κάνω με ελαφριές κουπιές στο πέλαγο και όπου με βγάλει ….

        1. Άρη, δεν πάνε να κλείσουν και οι αμυντικές βιομηχανίες;

          Αν ήξερες πως λειτουργούν, θα είχες βγει στα κεραμύδια.

          Εγώ, που λόγω επαγγέλματος τις έχω επισκεφθεί ΟΛΕΣ, σου λέω ότι είναι μια μαύρη τρύπα που ρουφάει λεφτά.

          Οι κρατική αμυντική βιομηχανία διατηρείται, όχι επειδή κερδίζει το κράτος, αλλά για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να γίνεται παιχνίδι με θέσεις κομματόσκυλων.

          Και για να καταλάβετε πως δουλεύει σωστά ένα μαγαζί, όταν ένας μεγαλοκαραχαρίας φτιάχνει ένα μαγαζί (τράπεζα, εργοστάσιο, τηλεοπτικος σταθμός κλπ), ποτέ δεν διορίζει διευθυντή τον κουνιάδο του, τον ανιψιό του ή την αδελφή του. Πάντα θα βάλει στελέχη καταξιωμένα στην πιάτσα, που θα τα πληρώσει για να του κάνουν σωστά τη δουλειά.

          Εμείς τι κάνουμε; Διορίζουμε σε θέσεις προέδρων – διοικητών – διευθυντών τους αποτυχόντες βουλευτάδες και λοιπά τομάρια, και ας μην έχουν καμιά σχέση με το άθλημα. Αρκεί να τρέχει ο μισθός.

          Απλά πράγματα!.

          Και για να το κλείσω, μέχρι το δημόσιο να αρχίσει να λειτουργεί όπως πρέπει, δεν μας κάνει τη δουλειά. 

          Προτιμώ ένα κράτος που θα ελέγχει αυστηρά τον ιδιώτη, ο οποίος θα προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

          Το πρόβλημα είναι που θα βρεις πολιτικές ηγεσίες αδιάφθορες, γιατί αν κρίνω από τα τελευταία 40 χρόνια, πιο εύκολα πουλάς πάγο σε εσκιμώους, απ’ ότι μπορείς να βρεις αδιάφθορους και έντιμους πολιτικούς.

          Αλλά, επιτέλους, ας ξυπνήσει και τούτος ο μαλάκας ο λαός. Έχω αηδιάσει μαζί του!

  2. οταν ξεπουληθηκε η αγροτικη τραπεζα στις 27-7-12 παρασκευη απογευμα και εκτος των αλλων χαριστικε στον σαλλα η ΔΗΜΟΣΙΑ ακινητη περιουσια της δημοσιας τραπεζας η ερτ ουτε οτι εκαναν απεργια οι υπαλληλοι δεν ειπε στα δελτια της
    φυσικα κανενας δημοσιογραφος δεν ειπε οτι η αγροτικη  ηταν δευτερη τραπεζα στην ελλαδα παρολο που την εσκιζαν τα κομματα ουτε ειπαν οτι στα κρασ τεστ  οι οροι για την ατε σε σχεση με τις αλλες τραπεζες ηταν δυβαστακτοι προκημενου να την βγαλουν εκτος. η blackrock που αποκριπτουν την εκρινε συστημικη και δευτερη τραπεζα. ολα αυτα τα ειδαν  γιατι δεν μπορουσαν να τα παρουν το προεδρειο του συλλογου στο ΣΤΕ που εκδικαστικε η προσφυγη των υπαλληλων και των μετοχων που εχασαν τα λεφτα τους
    αυτα για την ενημερωση σας για μια τραπεζα που ανηκε σε ολους μας….. οπως και η ερτ. καπως ηρθατε λοιπον στο club…..
     

  3. Σωστός begar!
    Πιστεύω τώρα να αφαιρεθεί απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ”υπερ ΕΡΤ” ! ή μήπως όχι;
    Πάντως και η ”νεα ΕΡΤ” που ετοιμάζουν……μια απ’τα ίδια μάλλον θα είναι.

    1. Η νέα ΕΡΤ θα έχει μεγαλύτερο χαράτσι από την παλιά. Νέα ΕΡΤ=Νέος φόρος. Καλώς τα δεχτήκαμε. Να σκύψουμε λίγο περισσότερο για να έχει καλή εφαρμογή.

  4. ΕΡΤ.
    Είδατε ο Σαμαρόπουλος?
    Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα μας ενταφιάσουν.
    ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ο καιρός γαρ εγγυς.
    Αυτοί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ΕΜΕΙΣ, με μια ΦΩΝΗ και μια ΚΛΩΤΣΙΑ.
    Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
    Κατακριτέος είναι ο τρόπος που επέβαλαν το κλείσιμο της.
    Σαμαρόπουλος Βενιζελόπουλος και Κουβελόπουλος, εισήγαγαν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

    Το τρίγωνο της κρατικής πολιτικής.
    Σαμαρόπουλος, Βενιζελόπουλος, Κουβελόπουλος
    Το τρίγωνο της διαφθοράς
    Κράτος, τράπεζες, ΜΜΕ.
    Συνεπάγεται το τρίγωνο του ΟΛΕΘΡΟΥ.
    Σαμαρόπουλος ,Βενιζελόπουλος, Κουβελόπουλος.
    Περιμένω πότε οι εκ των έσω θα μιλήσουν και δεν είναι λίγοι.
    Περιμένω πότε οι εκ των έξω ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, θα αντιδράσουμε ουσιαστικά, δυναμικά και μαζικά.
    ΟΨΟΜΕΘΑ…………..

    Και για να μην το παίζουμε ΚΟΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΙ , οι απολύσεις στον ριζοσπάστη και 902 αριστερά στα fm δεν είναι πλήγμα?
    Κύριοι συνδικαλιστές μην πηγαίνετε στην ΕΡΤ είστε περιττοί .
    Κοιτάξτε πρώτα το σπίτι σας.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ @@@@@@@Αντεεεεεε
    Τους μύρισε αέρας εκλογών και όλοι τρέχουν.
    Θα χρειαστούμε ωτοασπίδες.
    Τρέξτε όσο υπάρχουν γιατί και αυτές με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα τις αποσύρουν από την αγορά.
    Χα χα χα χα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *