Χωριζόμαστε βίαια, σε πολύ πλούσιους και σε πολύ φτωχούς…

Αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου δεν είναι ένα ακόμα από τα γνωστά τσιτάτα της αριστεράς. Είναι απλή μαθηματική συνέπεια της έλευσης του ΔΝΤ στη χώρα μας. Δώστε λίγο βάση στο τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε οποιαδήποτε χώρα έχει μπει μέχρι σήμερα το ΔΝΤ, προβαίνει αμέσως σε μια πρώτη ενέργεια. Κάνει αμέσως μια μεγάλη υποτίμηση του εθνικού νομίσματος για να έρθει ζεστό χρήμα στην οικονομία λόγω αύξησης των εξαγωγών.

Όμως αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα. Αντί για υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, έγινε (λόγω του σκληρού ευρώ), εσωτερική υποτίμηση με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και προκειμένου να γίνουν φθηνότερα και ανταγωνιστικά τα εξαγόμενα προϊόντα, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Δείτε όμως…. γιατί, με αυτά που εφαρμόζονται στη χώρα μας, διαχωρίζεται βίαια η κοινωνία μας σε δύο άνισες κοινωνικές τάξεις:

Μια υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, πλήττει εξίσου και οριζόντια τους πάντες, πλούσιους και φτωχούς. Την ίδια αξία στα χρήματά τους χάνουν και πλούσιοι και φτωχοί. Όμως με την εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή με μόνο τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πλήττονται μόνο τα ασθενέστερα λαϊκά στρώματα και οδηγούνται σε περαιτέρω φτωχοποίηση, ενώ μένουν άθικτα και πολλαπλασιάζουν τον πλούτο τους τα ανώτερα οικονομικά στρώματα, κυρίως γιατί οι τιμές των αγαθών παραμένουν ανεξέλεγκτες. Ταυτόχρονα δε, με την μείωση των μισθών και συνακόλουθα της ύφεσης και του κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,  αλλά και της κατάρρευσης των ελευθέρων επαγγελματιών, διαλύεται εντελώς η μεσαία τάξη, σχηματίζοντας δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικονομικές τάξεις.

Επιπρόσθετα, η προστασία από το κομματικό καθεστώς, της τεραστίας και πανάκριβης κομματικής πελατείας του, οδηγεί στο ξεπούλημα των ιδιωτικών περιουσιών, μέσω της αύξησης των φόρων, προκειμένου να την συντηρήσουμε.

Δηλαδή με απλές μαθηματικές πράξεις, βλέπουμε το που ακριβώς οδηγείται η ελληνική κοινωνία και το ποιοι είναι εκείνοι που έχουν συμφέρον να τρομοκρατούν τον κόσμο για το εθνικό νόμισμα.

Όσοι ακόμα νομίζουν, ότι μπορούν να διατηρηθούν στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι καταρρέουν.

Πέτρος Χασάπης

olympia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *