Χειροπέδες σε ανώτερο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, για παθητική δωροδοκία και εκβίαση επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη!

Ο 55χρονος, ως Προϊστάμενος Κτηματικής Υπηρεσίας φαίρεται να απαίτησε εκβιαστικά από τοπικό επιχειρηματία, το ποσό των 3.000 ευρώ για να… μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία 38χρονου εκπροσώπου της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.
Ο 38χρονος είπε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του ζήτησε εκβιαστικά χρήματα για να μειώσει στο μισό περίπου πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του.

Η υπόθεση αφορούσε πρόστιμο, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη λήψη αμμοχάλικου, σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Το ραντεβού και οι… χειροπέδες

Σήμερα το πρωί, σε ραντεβού στο γραφείο του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο καταγγέλλων του παρέδωσε, ύστερα από απαίτησή του, ένα φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που είχαν ακροβολιστεί στην Κτηματική Υπηρεσία, έκαναν έρευνα στο Γραφείο του, όπου βρέθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χρήματα.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση και θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *