Φορολογικές δηλώσεις από τον Ιούνιο και βλέπουμε

Στις αρχές καλοκαιριού μεταθέτει το υπουργείο Οικονομικών το ραντεβού 5,5 εκατ. φορολογουμένων με την εφορία, καθώς ακόμα δεν έχουν… εκτυπωθεί τα σχετικά έντυπα φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε3).

Τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, το αλαλούμ στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οδηγεί σε μία άνευ προηγουμένου καθυστέρηση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παραμένει «κλειστή», τη στιγμή που το 70% – 80% των φορολογουμένων είναι υποχρεωμένο φέτος να υποβάλει τη δήλωσή του ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις για τα εισοδήματα που εισέπραξαν το 2011 τον προσεχή Μάιο ή τον Ιούνιο. Σημειώνεται ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων των ελευθέρων επαγγελματιών άρχιζαν από την 1η Μαρτίου. Η καθυστέρηση αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στον προϋπολογισμό. Εφ’ όσον οι δηλώσεις υποβληθούν τον Ιούνιο, το Δημόσιο θα κάνει τις πρώτες του εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος τον Ιούλιο, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει ταμειακά προβλήματα στο κράτος.

www.dailynews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *