Τρεις φορές πιο ακριβό ένα κρεβάτι στο ΕΣΥ!

Αυξημένα ακόμη και κατά τρεις φορές είναι τα νέα νοσήλια γνωστά και ως ΚΕΝ (οι τιμές χρέωσης της νοσηλείας των ασθενών) που εισήγαγε το υπουργείο Υγείας στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατάρρευση τα Ταμεία που καλούνται να καλύψουν τα ποσά. 

Από δύο έως και τρεις φορές πιο ακριβή είναι πλέον η νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς τα περιβόητα ΚΕΝ εκτόξευσαν τις τιμές με σοβαρούς κινδύνους για όλο το σύστημα υγείας αλλά και την κοινωνική ασφάλιση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) είχαν επισημαίνει από την αρχή το πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης του κόστους που επέφεραν τα νέα ΚΕΝ χωρίς ωστόσο να γίνει καμία αλλαγή με εξαίρεση μια ελάχιστη μείωση κατά 10% που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας : «Το δήλωσε καθαρά στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος πως τα ΚΕΝ επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο και παρά το ότι κινδυνεύουν να τινάξουν το σύστημα υγείας και τα ταμεία στον αέρα, δεν επιτρέπεται να καταργηθούν. Διερωτώμεθα: μήπως σ΄ αυτό ακριβώς αποσκοπούσαν και οι συντάκτες των ΚΕΝ;».
Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία τα Ταμεία θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω κατά 20% τη νοσηλεία των ασφαλισμένων τους καθώς στον ιδιωτικό τομέα οι τιμές ορίσθηκαν υψηλότερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *